Vadhajtások

Kitiltották a migránsokat egyes finn iskolákból, mert szexuálisan zaklatták a gyerekeket

A finn Oulu községben úgy döntöttek, hogy a migránsok a jövőben nem látogathatják meg a helység iskoláit és napközijeit – írja a Voice of Europe.

A döntés oka, hogy a szülők több alkalommal panaszt tettek az úgynevezett “integrációs látogatásokkal” kapcsolatban és aggodalmukat fejezték ki a kislányok kárára elkövetett nemi erőszak-hullám miatt. A finn rendőrség hivatalos adatai szerint a feltételezett elkövetők migráns férfiak, akik az elmúlt néhány év során érkeztek az országba, áldozataik pedig 15 éven aluli kislányok.

Az erőszakhullám kapcsán a média kiemelt figyelmet szentelt Oulu községnek.

A településen a rendőrség legalább tíz migráns után nyomoz súlyos szexuális bűncselekmények elkövetése miatt, az áldozatok között vannak tíz éves gyerekek is.

A szülők most felemelték a hangjukat és nem értik, ezek után hogyan folytatódhatna az ESIKOTO elnevezésű integrációs program. A kísérlet lényege, hogy a migránsok napköziket és iskolákat látogatnak, ahol iskolai tanórák és tanulócsoportok keretein belül ismerkednek a  finn társadalommal. Emellett természetesen cél a multikulturalizmus támogatása, elősegítése.

A szülői nyomásnak engedve a városvezetés most úgy döntött, véget vet az integrációs projektnek. Mika Penttilä, aki az oktatásért és kultúráért felel a településen, megerősítette, hogy a projekt szervezőivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy nem lesz több látogatás.

Ouluban drasztikus változáson következett be a bűnügyi statisztikákban is, Arto Karnaranta rendőrfőnök-helyettes elmondása szerint egy esztendő alatt, 2017-ről 2018-ra 20%-kal emelkedett a szexuális bűncselekmények száma a városban.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu