Vadhajtások

London: kalapáccsal estek neki egy Marx emléktáblának

Londonban kalapáccsal rongáltak meg egy Karl Marxnak, a kommunizmus atyjának állított emlékművet, amely egy alapítvány szerint a támadást követően “már soha nem lesz a régi”  – számolt be róla a Voice of Europe. 

A Highgate temetőben elhelyezett márvány emléktáblába, mely Marx mellett felesége és fiúunokája nevét viseli, több alkalommal belevágtak egy tompa tárggyal, nagy valószínűséggel egy kalapáccsal. Az észak-londoni temetőt üzemeltető cég nyilatkozata szerint a táblát ért vandalizmus “egy maga Karl Marx emléke ellen intézett tudatos támadás volt.” Ian Dungawell elmondta, “Az ő nevét pécézték ki, bár a támadás nem volt kellően jól koordinált.”

Az emléktáblát az ország kitüntetett fontosságú műemlékei közé sorolják, az ország legkiemelkedőbb építményeivel sorolva egy kategóriába, melynek megrongálása “igazán felháborító,” fogalmazott Dungawell, hozzátéve, hogy “a tábla soha nem lesz már a régi, viselni fogja harci sérüléseinek nyomát.” A helyreállítással kapcsolatban szakértők tanácsát fogják kérni.

A rendőrség szóvivője elmondta, “az ügyben senkit nem tartóztattunk le, befejeztük a kezdeti tényfeltárást, a nyomozást egyelőre lezártuk. Ha további információ kerül napvilágra az ügyben, akkor természetesen folytatjuk a  vizsgálódást.”

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu