2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Milliókat keresnek az Európai Bizottság - hazánkat gyalázó - ügynökei

Az olasz Öt Csillag Mozgalom európai parlamenti képviselője rántotta le a leplet az Európai Bizottságban dívó fényűzésről, az EB fejesei milliókat markolnak fel.

Az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) európai parlamenti képviselője, Ignazio Corrao a közelmúltban támadta be az Európai Bizottságot azzal, hogy tagjai és vezető politikusai irtózatos mértékű pénzeket tesznek zsebre.

[caption id="attachment_16934" align="alignnone" width="644"] Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke[/caption]

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker például a szervezet legfelsőbb fizetési fokozatánál is többet keres 138 százalékkal, ami 27 436 eurót jelent havonta. Ez átszámítva 8,7 millió forint.

Federica Mogherini, uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő is ugyanilyen jól el van eresztve pénzügyileg: havi 8,2 millió forintos fizetése van.

Frans Timmermans, Soros embere pedig úgy tesz zsebre 7,9 millió forintos fizetést, hogy amúgy a szocialisták színeiben tetszeleg.

És ezek még csak a fizetések, ehhez aztán még hozzácsapódnak az olyan juttatások, mint a lakás, vagy gyermekek után járó kedvezmények. Ezenfelül pedig az Európai Bizottság tagjait egy 217 millió forintnak megfelelő, úgynevezett "átmeneti ellátás" is megilleti, amit mandátumuk lejárta után kapnak két évig.

Az M5S politikusa szerint így a bizottsági bürokraták "potom" négymilliárd forintjába fognak kerülni az adófizetőknek 2019-ben. Corrao szerint abszurd, hogy míg a politikusok hülyére keresik magukat, addig költségvetési megszorításokra hivatkozva a kevésbé tehetősekkel nem foglalkoznak.

Az Európai Bizottság egy szóvivője szinte azonnal reagált a vádakra, szerinte az M5S politikusának vádjai csak egyszerű "fantáziamesék", amelyek a kampány része. Tételes cáfolatot viszont a szóvivő nem adott.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató