2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump elnök kiállt a legvédtelenebbekért az amerikai kongresszusban

Az amerikai elnök abortusz ellenes beszédet mondott.

Mint ismert, Andrew M. Cuomo, New York kormányzója január 23-án bejelentette, hogy a képviselőház elfogadta a Reproduktív Egészségügyi Törvényt. Ennek értelmében az anyák egészen a születés pillanatáig eldönthetik, hogy megszülik vagy abortálják gyermeküket.

Január 22-én, kedden életbe lépett az a törvényjavaslat, amelynek értelmében New York államban egészen a születés pillanatáig lehet abortuszt végezni. A szomorú eseményt még meg is ünnepelik: a kegyetlen szabályozás „tiszteletére” több helyszín és épület rózsaszín díszkivilágítást kap.

New York állam kormányzója a bejelentés kapcsán kifejtette, véleménye szerint a döntés a progresszív értékek történelmi győzelmét jelenti. Korábbi beszédében annak a kezdeményezésének is hangot adott, hogy foglalják bele az alkotmány szövegébe is az abortuszhoz való jogot.

Az új törvény azt is előírja, hogy a munkaadók által biztosított egészségbiztosításoknak kötelezően vállalniuk kell az abortusz finanszírozását, valamint az orvos jogává nyilvánítja a döntést, hogy az anya egészségének érdekében mikor ítéli elkerülhetetlennek az abortuszt.

„Ez a törvény egyáltalán nem radikális, az abortuszról szóló döntés mélységesen személyes kérdés”

– fogalmazott újságíróknak Liz Krueger, New York állam demokrata párti szenátora, aki a törvényjavaslat egyik előterjesztője volt. Hozzáfűzte még, hogy e törvény elfogadására szerinte „nem kellett volna ilyen sokáig várni”.

Donald Trump azonban máshogyan gondolja. Szívszorító beszédet mondott:

https://www.youtube.com/watch?v=JFJ5hDi9lj8
És erősítsünk meg egy alapvető igazságot: hogy minden gyermek - megszületett és meg nem született egyaránt - ISTEN SZENT KÉPMÁSÁRA TEREMTETETT

- mondta Donald J. Trump.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató