Vadhajtások

Letartóztatták, mert férfinak hívott egy trasznemű “nőt”

Egy nőt azért tartóztattak le otthonában, gyermekei szeme láttára, mert férfinak nevezett egy transznemű nőt a Twitteren, írja a Dailymail.

A 38 éves anyukát az otthonában tartoztatták le, és hét órára zárták el még decemberben. Kate Scottow a Londontól nem messze lévő Hitchinben lakik 10 éves autista lányával és 20 hónapos kisfiával.

A nőt egy aktivista, Stephanie Hayden jelentette fel úgynevezett „deadnaming”-ért, amely a transzneműek a már megváltoztatott születési nevükön való szólítását jelenti. A nőt három rendőr kérdezte ki a rendőrségen a Twitteren folytatott vitával kapcsolatban, majd lefényképezték, ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek tőle, a nyomozás jelenleg is tart az ügyben.

Két hónappal a december elsejei letartóztatása után még mindig nem kapta vissza a mobiltelefonját és a laptopját – Scottow elmondta, hogy ez a mesterszakos egyetemi tanulmányait is hátráltatja.

Egy online fórumon azt írta: „Az otthonomban tartóztatott le három rendőr, a 10 éves autista kislányom és a 20 hónapos fiam szeme láttára.” A nő szerint hét órán keresztül tartották bent egy cellában tisztálkodószerek nélkül (pedig elmondta, hogy szüksége lesz rájuk), ezután kérdezték csak ki.

Zaklatásért és gyűlöletbeszédért tartóztattak le azért, mert valakinek eltévesztettem a nemi identitását Twitteren.

A letaróztatást a Hertfordshire-i rendőrség is megerősítette, és elmondták: minden gyűlöletbeszéddel kapcsolatos bejelentést nagyon komolyan vesznek.

A vita egy transzneműek nemváltásáról szóló bejegyzés miatt robbant ki. Stephanie Hayden transznemű nőként azt állítja, hogy Scottow két felhasználói fiókból is zaklatta, rágalmazta és degradáló bejegyzéseket tett közzé róla. Hayden szerint Scottow férfiként hivatkozott rá és azt állította, hogy rasszista, xenofób és csaló, hamis ügyvéd.

Scottow tagadta a vádakat és elmondta: őszintén úgy gondolja, hogy egy ember nem tudja megváltoztatni teljesen a nemét. Ideiglenes intézkedésként a bíróság megtiltotta az anyukának, hogy Haydenről tweeteljen információkat, és hogy férfiként hivatkozzon rá.

Forrás: Demokrata.hu