Vadhajtások

Rendkívüli: Légvédelmi rakétákat és gázt is veszünk az amerikaiaktól

Az előző években a magyar-amerikai kapcsolatoknak csak gazdasági és védelmi pillére létezett, de most újraépítettünk egy harmadik pillért, a politikai kapcsolatokat, mondta el Szijjártó Péter a Mike Pompeoamerikai külügyminiszterrel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ez részben Donald Trumpnak köszönhető, ugyanis mindkét ország vezetése hazafias politikát folytat. Együtt ellenezték például a migrációs csomagot az ENSZ-ben, és mindkét ország meg szeretné védeni a keresztény gyökereit, mondta.

Szerintünk a világ attól nem lesz jobb hely, ha bizonyos országok azzal töltik idejük nagy részét, hogy beleavatkoznak más országok belügyeibe

– jelentette ki a magyar külügyminiszter. Beszélt arról is, hogy az amerikaiak geopolitikai kérdésként tekintenek Ukrajnára, Magyarország viszont elsősorban a kárpátaljai magyarok ügyét tartja fontosnak.

108 fővel bővítjük a 484 fős NATO-kontingensünket, jelentette be Szijjártó. De ami fontosabb, hogy megújítják az amerikai-magyar védelmi együttműködést, amiről a jövő héten szavaz majd a parlament.

Tárgyalások folynak arról, hogy közepes hatótávú légvédelmi rendszert szerezzen be Magyarország az Egyesült Államoktól.

Ehhez a honvédelmi bizottság jóváhagyása szükséges még.

 

(24.hu)

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial