Vadhajtások

Hiller Budaházyék perén: amikor egy MSZP-SZDSZ-es hazaáruló gazemberezi a hazafiakat

Terrorizmusként élte meg a háza elleni 2007-es támadást Hiller István. A szocialista politikus erről tanúként beszélt a Budaházy György és társai elleni büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

Hiller István pesterzsébeti házára 2007 decemberében lőttek rá. A vád szerint az egészségbiztosítási törvény közelgő parlamenti szavazása kapcsán így próbált a Budaházy György által létrehozott és vezetett Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet nyomást gyakorolni az akkori szocialista–szabaddemokrata kormánykoalícióra.

A jelenleg az Országgyűlés alelnöki posztját betöltő politikus – aki a vádbeli időszakban oktatási miniszter és országgyűlési képviselő volt – a keddi tárgyaláson elmondta: a háza üres volt, amikor hálószobájába lövedékek csapódtak.

Senki nem sérült meg, az egyik lövedék az ablakkereten át egy szekrénybe fúródott. Hiller István elmondta, hogy a történtek jogi minősítését nem tudja, de úgy véli, közszereplésével összefüggésben lőttek rá a házára abból a célból, hogy félelmet keltsenek, ez pedig szerinte terrorizmus.

Hiller István hangsúlyozta, a támadás nem változtatta meg a politikáját, az egészségbiztosítási törvényt pedig nem sokkal később megszavazta a kormánytöbbség.

Jelezte, hogy később is érték fenyegetések, például kapott borítékban fehér port, ugyanakkor sokan kifejezték szolidaritásukat.

Az ablakkereten lévő golyónyomot máig nem javította meg, mert – mint mondta – helyes, ha ezzel minden nap számol. Gazemberek azok, akik mások véleményét erőszakkal próbálják megváltoztatni – fogalmazott tanúvallomásában a szocialista politikus.

( A pofátlan Hiller azon szörnyülködött, hogy ilyen rettenetes cselekedet addig Magyarországon még soha nem is történt. Erre elszakadt a cérna Budaházy Gyurinál és beolvasott neki, hogy akkor mi volt az, amikor pl. a Fidesz Lendvai utca székházának leszakadt az erkélye, olyan robbantás volt ott. A Torgyán házát félig elsöprő robbantásra már nem volt ideje kitérni, mert a bíró leállította. Ezek már “kimentek a fejéből” a mocsok bolsinak és hát bezzeg nem indult ezek miatt “terrorcselekmény” kapcsán eljárás.
Hiller azt állította, hogy a belövésről a budapesti rendőrfőkapitánytól értesült, mikor már a rendőrség kint helyszínelt. Aztán Budaházy felolvastatta a takarítónője vallomását, aki a nyomokat délelőtt felfedezte és aki jelezte is ezt Hillernek telefonon, miután Hiller valami embereit kiküldte az akkor még a rendőrség által nem is látott helyszínre “rendezkedni” valamit. A rendőrség csak ez után ment oda. Hiller kénytelen volt ezek után ezt elismerni.
Szóval ki tudja mennyire hiteles helyszín volt az akkor már, mire a rendőrök oda kiértek. Ez is érdekes adalék…
Ez a kis intermezzo az MTI hírből ki lett hagyva.)

A vádlottak az eljárás során szinte kivétel nélkül tagadták bűnösségüket.

Az egyik vádlott a keddi tárgyaláson arról beszélt: „kificamodott” értékrendű emberek követhették el a támadást.

A tárgyaláson a bíróság ismertette a Kuruc.info portál Újabb Magyarok Nyilai-akciók több komcsi képviselő házánál? című korábbi írását, amely szerintük a vádbeli szervezethez kötötte a támadást.

A Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények vádjával folyó megismételt elsőfokú büntetőper csütörtökön újabb tanúk meghallgatásával folytatódik. Az ügyészség szerint a vádlottak 2007 és 2009 között az akkori kormánypártok több vezető politikusának ingatlana elleni támadásokkal próbálták befolyásolni a kormánykoalíció munkáját.

MTI nyomán

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial