2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A BBC szerint jobb a bevándorlás, mint a magyar családpolitika

A magyar emberek döntő többsége viszont nem így gondolja.

Mandiner szúrta ki, hogy a BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában szó esett Orbán Viktor magyar miniszterelnök családpolitikai bejelentéseiről is.

Az adásban megszólaltatták Sarah Harper professzort, aki a téma „szakértőjének” számít, ugyanis az elöregedő társadalmak problémáival foglalkozó Oxford Institute of Population Ageing vezetője.

Harper kifejtette, hogy rendkívül elhibázottnak tartja a magyar gyermekbarát intézkedéseket akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik. Szerinte Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a bevándorló családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké.

A professzor asszony szerint (leszámítva a migránsbébiket) egy elöregedő társadalom, mint amilyen a magyar is, csak plusz terheket vesz magára a sok gyerekkel, hiszen húsz évig el kell őket tartani, mire munkába tudnak állni – ráadásul az anyáknak el kell tűrniük az "anyasággal kapcsolatos stigmát" a karrierjük során.

A magyarok máshogy gondolják

Sarah Harper tehát egyértelműen hitet tett a bevándorlás mellett a magyar családpolitika ellenében, ezzel azonban nem csak a magyar kormány, hanem a magyar emberek világnézetével, akaratával is szembement.

A karácsony előtt véget ért, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei ugyanis azt mutatják, hogy az 1,38 millió magyar állampolgár által kitöltött ív mind a tíz kérdésére bőven 90 százalék felett érkeztek a magyar családokat támogató és a bevándorlást ellenző válaszok.

Orbán Viktor vasárnapi évértékelője után pedig a Századvég készített egy reprezentatív felmérést, melynek eredményeiből kiderül, hogy a beszédről értesültek 73 százaléka kedvezőnek értékeli az elhangzottakat, a hétpontos családvédelmi akcióterv támogatottsága ráadásul még ennél is magasabb.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató