2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Dinamo Bukarest elnöke kidobná a bajnokságból a Sepsit

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Alexandru David a bukaresti Dinamo elnöke: szerinte a Sepsinek nincs helye a román bajnokságban.

https://www.vadhajtasok.hu/2019/02/11/ahol-a-magyargyulolet-nemzeti-sport-romania-es-a-dinamo-bukarest-hallani-sem-akar-a-szekely-autonomiarol/

Mint arról beszámoltunk a Dinamo szurkolói folyamatosan szidták a magyarokat a Sepsi OSK elleni mérkőzésen. A székely klub közleményben tiltakozott a kirekesztő megnyilvánulások miatt és most megérkezett a román válasz is. Alexandru David, a Dinamo elnöke a gsp.ro oldalnak nyilatkozva többek között azt mondta, hogy a

Sepsi fogja magát és költözzön el Magyarországra, senki nem tartja itt őket. Mit gondolnak Sepsiszentgyörgy egy más ország? Téves. Ez itt Románia…

A román sportvezető amúgy az egész botrányért a sepsiszentgyörgyieket tette felelőssé, mert szerinte az, hogy Székelyföldön székely zászlók lobognak és a hangszórókból a Székely Himnusz szól provokáció. Emellett az OSK sportigazgatója is megkapta a magáét:

Bokor úr ismeri a román alkotmány első cikkét, amely szerint Románia független, területileg egységes és oszthatatlan állam. Ha ez zavarja őt, mint az ország állampolgárát, akkor költözzön el.

A Dinamo elnökének szavaihoz nem nagyon kell kommentárt fűzni.

Megelégelte a magyarellenes szurkolást a Sepsi vezetősége

Hiába fújták le lassan két napja, nem csitulnak az indulatok a szombati Sepsi – Dinamo Bucuresti mérkőzés kapcsán – ismertette a Főtér. A mérkőzést a bukaresti csapat nyerte meg egy büntetővel.

A romániai magyar hírportál szerint hétfőn a két klubok vezetői a szokásosnál keményebb hangnemre váltottak: idézik Bokor Jánost, a Sepsi sportigazgatóját, aki a Gazeta Sporturilornak adott interjújában úgy fogalmazott: „Tudtuk, hogy Colțescu az első szellőre büntetőt ítél”. Mint megállapította a szentgyörgyi sportigazgató, a téli szünetben a teljes román sajtó a 11. helyen álló Dinamóért aggódott, és velük foglalkozott, miközben a bukarestieket 11 ponttal megelőző, negyedik Sepsivel egyáltalán nem foglalkoztak. 

Bokor kiemelte a Dinamo szurkolóinak viselkedését is, a Főtér ismertetése szerint azt mondta, a bukarestiek magyargyűlöletével szemben túl nagy a szövetség toleranciája.

 „Ha elsőre kapnak 50 ezer, másodjára százezer lejes büntetést, harmadjára pedig kizárják őket, akkor többé nem hoznak magukkal ilyen szurkolókat” 

– tolmácsolta Bokor szavait a portál a cikkében.  

Szokatlan lépésre szánta el magát a Sepsi ezzel kapcsolatban – folytatta az írását a Főtér – ugyanis a korábbi magyarellenes megnyilvánulások esetén visszafogottan vagy egyáltalán nem reagáló Sepsi OSK a hét első napján kemény hangú közleményt adott ki. Szerintük bár a mérkőzés előtt külön felhívták a játékvezetők és szövetségi megfigyelők figyelmét a vendégszurkolók magyarellenes viselkedésére, ám ők a szabályok ellenére egyetlen ilyen esetben sem állították meg a mérkőzést, a háromszéki klub ezért utólag „megfelelő intézkedéseket” vár Román Labdarúgó-szövetségtől és a Profi Ligától – olvasható a portálon.

Forrás: Mandiner és Sportfaktor

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató