2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ferenc pápa elismerte Mindszenty József hősies erényeit

Ferenc pápa február 12-én kihallgatáson fogadta Giovanni Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencia során a Szentatya engedélyezte a 8 új dekrétum közzétételét, köztük Mindszenty József és Henry Newman bíborosét is.

Nagy előrelépés történt Mindszenty József boldoggá avatási perében. Ferenc pápa elismerte, hogy Isten Szolgája Mindszenty József bíboros erényeit hősies fokon gyakorolta, s ezért Mindszenty bíborost a továbbiakban Isten Tiszteletreméltó Szolgája (venerabilis Dei servus) címmel illetjük. Megkezdődhet a boldoggá avatáshoz szükséges csoda kivizsgálása is: egy nagyon összetett, több tekintetben is halálos, agyi és gerincvelői érintettségű prosztatarák orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulása várja a római értékelést. A hősies erénygyakorlás mostani pápai elismerését követően indul majd el a vatikáni vizsgálat, amelynek kimenetelét soha nem láthatjuk előre, ezért további imameghallgatásokat vár az illetékes posztulátor és a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye.

Imádkozzunk tehát Isten Tiszteletreméltó Szolgája Mindszenty József boldoggá avatásáért:

Mennyei Atyánk! Szívesen fogadod híveid áldozatait, amelyeket Krisztus áldozatával egyesítve ajánlanak fel, hogy „kiegészítsék, ami Krisztus szenvedéséből hiányzik, az Egyház javára” (Kol 1,24). Fogadd kegyesen József bíboros szolgád megaláztatásait, áldozatait, amelyeket földi életében a magyar Egyházért és a magyar népért ajánlott fel. Szenvedése legyen napjainkban is előtted kedves áldozat Egyházunkért, hazánkért. Hozzá csatlakozva akarunk mi is imáinkkal, áldozatainkkal engesztelni nemzetünk lelki megújulásáért. És ha szent akaratoddal megegyezik, add meg hívő magyar népednek, hogy József bíboros szolgádat egykor Egyházunk szentjei között tisztelhessük. Krisztus a mi Urunk által.Ámen.

Forrás: Mariaradio.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató