2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szerveződő ellenzéki terrorista csoportok

Varga-Bíró Tamás írása:

Ülnek ezek a senkik a semmi szélén, s kis testük hangtalan zokog. Azt zokogja: orbántakarodj! Mikor pedig takonyfoltos arcukat a jóléttől felpüffedt kezükkel megtörlik, s teátrálisan lerázzák magukról a képzeletbeli orbáni rabigát, mindig valami nagyot, valami kolosszálisat alkotnak. Legalábbis szerintük. Így manifesztálódnak aztán azok a sunyi, lapos kis próbálkozások is, amelyekkel a választói néplélek befolyásolására törekednek. Eszközökben pedig – jó bolsevik módjára – nem válogatnak. Legújabb agyfolyásuk az Állami Számvevőszék Molotov-koktéllal történő elpusztításának gondolata. Méghozzá békésen, erőszak nélkül…

Mindez hol máshol szerveződne, ha nem a Facebookon? Azon a közösségi oldalon, amelyik saját magát a leghumánusabb, leginkább toleráns, a kieresztés és a hátrányos megkülönböztetés minden formáját elítélő közösségi médiumként aposztrofálja. Amely platformon természetesen bármikor helyet kaphat – a letiltás rémétől örök időkre óva – egy olyan csoport, ami a tagjai számára egy állami intézmény megtámadását és totális megsemmisítését tűzi ki célul.

Az oldal neve a következő:

Molotovot az Állami Számvevőszéknek

(KLIKK IDE!)

Időközben törölte a Facebook:

A működtető adminok (A Tiszta Közéletért és István Herman) világosan és érthetően adják a zárt csoporthoz csatlakozni kívánók számára, hogy, idézem:

„A csoport senkit nem bátorít erőszakra vagy törvénybe ütköző cselekedetekre.”

Ugyanakkor a csoport vezérelve, mely arra enged következtetni, hogy tagjai semmitől nem riadnak vissza (legkevésbé az erőszaktól), a következő:

„Életünket és vérünket a magyar demokráciáért és jogállamért!”

S hogy mindenki számára világossá váljon békés szándékuk, melynek egyetlen hangyalábnyi zavaró momentuma az Állami Számvevőszék épületére dobott anarchista gyújtóbombák propagálása, külön etikai kódexet is biggyesztettek a csoportleíráshoz. Ebből szemezgettem ki a legérdekesebbeket, s le is fordítottam mindet, ellenzékiről magyarra:

***

„Légy kedves és udvarias! Mindannyiunk közös feladata, hogy befogadó környezetet teremtsünk. Bánjunk mindenkivel tisztelettel. Az egészséges vita természetes, de a kedvesség elengedhetetlen.”

MAGYARUL: Kivéve, ha kormánypárti vagy, mi több, az Állami Számvevőszéken dolgozol. Mert akkor az égő benzintől lángra kapó műszálas ruhád fog rád égni hamarosan, hogy tested zsírszövetével reakcióba lépve lassú kínhalált halj, miközben kirohansz a lángoló épületből.

***

„Tilos a gyűlöletbeszéd és a megfélemlítés. Tégy te is róla, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát! A megfélemlítés, továbbá mások faji vagy vallási hovatartozására, kultúrájára, nemi irányultságára, nemére vagy személyére vonatkozó, lealacsonyító hozzászólások használata nem megengedett.”

MAGYARUL: Kivéve, ha kormánypárti vagy, mi több, az Állami Számvevőszéken dolgozol. Mert ez esetben nem ajánljuk, hogy te, vagy a családod egy percig is biztonságban érezze magát! Tudjuk, ki vagy, tudjuk, hol laksz, tudjuk, hol dolgozol. És mivel égő, amit csinálsz, te magad is égni fogsz! A legmélyebb tisztelettel, ám bőrszínedre, faji és vallási hovatartozásodra, valamint nem identitásodra való tekintet nélkül.

***

„Tilos a hirdetés és a kéretlen tartalom. Nyújts pozitív teljesítményt ebben a csoportban. Az önfényezés, a kéretlen tartalmak és a nem a témába vágó hivatkozások megosztása nem megengedett.”

MAGYARUL: Kivéve, ha Herczeg Zoltánnak hívnak, és O1G-s pólókat árulsz, mert akkor szeretettel várunk, s kiemelt tartalomként közlünk. Emellett bármelyik olyan kiemelt hirdetésünkre is ráklikkelhetsz, melyekben megmutatjuk neked, hogyan kell üvegpalackból, benzinből és széttépett pólóból (Nem O1G mintásból!) Molotov-koktélt csinálni.

***

„Tartsd tiszteletben mindenkinek a személyiségi jogait! A csoporthoz való csatlakozás feltétele a kölcsönös bizalom. Többnyire autentikus, tartalmas beszélgetések teszik ezt a csoportot nagyszerű hellyé, de a beszélgetések érzékeny és privát témákat is felölelhetnek. A csoportban megosztott tartalmakat tilos kivinni a csoportból.”

MAGYARUL: Ne posztolj a zárt csoportból kifelé privát tartalmakat, mert ezzel a csoport létét veszélyezteted. Máshol pedig nem tudjuk megbeszélni, hogy pontosan az épület mely részére kell összpontosítanunk a támadáskor, hogy az egész szerkezet összeomoljon, s a benne lévők mindegyike megdögöljön.

***

Nem gondolnám, hogy bennem van a hiba, amikor azt mondom, hogy az Arab tavasz, valamint az ISIS Facebook-os és más, a közösségi médiában történő organizációs tevékenységeit figyelembe véve, ez cseppet sem vicc. Nem tudom sem ökörködős haveri galerinek, sem kikacsintós gittegyletnek értelmezni az efféle csoportokat, melyeknek száma az utóbbi időben drasztikusan nőtt.

A fenti csoportnak jelenleg 52 tagja van. Ez pontosan 52-vel több, mint amennyit a törvényes magyar jogrend megenged, különös tekintettel a terrorista sejt létrehozóira, A Tiszta Közéletért-re  és István Hermanra.

Az én értelmezésemben nincs másról szó, mint hogy ellenzéki elmebetegekből álló terrorista csoportok szerveződnek, méghozzá itt, a szemünk előtt. Akadjon csak egyetlen csoport a számosból, s legyen csak ennek a bizonyos csoportnak egyetlenegy olyan tagja, aki komolyan gondolja! Amennyiben hagyjuk, akkor borítékolhatóan lesz ilyen.

Akkor pedig valaki valahol hamarosan át fogja lépni azt a képzeletbeli vonalat, ahonnan már nem lesz visszaút.

() VBT ()

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató