2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Agyrém: Németországban felszólítottak egy nyugdíjas párt, hogy adják át otthonukat a migránsoknak

Egy sváb kisvárosban lakó család nyugodt életét alaposan felforgatta egy döntés, amely alapján felszólították a nyugdíjas házaspárt, alakítsák át az otthonukat, ugyanis nemsokára bevándorlókat fognak elhelyezni a házban,- tudjuk meg a 888.hu cikkéből.Fenekestül felfordult egy német házaspár élete. A 74 éves Klaus Roth és felesége nyugdíjas éveiket töltötték a kis híján négyezer fős településen, Neckartailfingenben. A férj hosszú évek munkája árán épített egy házat, ahol kényelmesen élték mindennapjaikat a feleségével, azonban ez nem sokáig lesz így. A helyi sajtó számolt be arról, hogy a hatóságok illegális bevándorlókat akarnak elhelyezni a párnál, emiatt pedig sürgős változtatásokat kell eszközölniük.
Alakítsanak helyet az újonnan érkezőknek"
– közölték velük.
A dühös férj elmondta, 24 éve lakik a házban, amit saját maga a két kezével épített fel, így nyilvánvalóan lesújtja a hír, hiszen csak a családtagjaival akar osztozkodni rajta. Nem vagyok hajlandó elfogadni az önkormányzat és a polgármester döntését - mondta.
Három gyereket neveltem fel ebben a házban, én magam építettem, rengeteg pénzt öltem bele"
– panaszkodott az idős férfi, majd hozzátette, hogy az önkormányzat felajánlott a házukért cserébe egy másik lakást, ami azonban fele akkora.
Nagyjából negyven migránst akar elhelyezni a békés kisvárosban a vezetés.
Mivel az ideiglenes szállások megteltek és további migránsok jönnek, az önkormányzat azt tervezi, hogy Roth 150 négyzetméteres lakása pont megfelelő lenne számukra.
Nagy a nyomás rajtunk, egyre több bevándorlót kell befogadnunk és helyet kell találnunk számukra"
– mondta a város polgármestere, Gerhard Gertitschke, fejeződik be a 888.hu cikke.  A cikket pontosítanunk kell, elnézést kérünk olvasóinktól, de lefordítottuk mi, ugyanis lényeges információk maradtak ki a 888.hu fordításából. Most pontosítanánk azzal, hogy:Klaus Roth 24 éve él Neckartailflingeni otthonában, amit a közösségtől bérel (önkormányzati lakás) A 74 éves nyugdíjas 3 gyereket nevelt fel, jelenleg azonban az élettársával egyedül él a 150 nm-es lakásban. A kérdés: meddig maradhatnak? A helységben eddig összesen 40 menekült élt, most azonban kaptak még 6-ot, és nem tudják hol elhelyezni őket. Ezért a Tanács úgy döntött, hogy Rothék házába költözteti őket, nekik pedig egy feleakkora lakásba kellene átköltözni, amihez segítséget is nyújtanának nekik. Roth idős emberekkel foglalkozott, egy betegellátó szervezet sofőrje volt, és 2015-ben a menekültek segítésében is aktívan részt vett. Forrás: 888.hu nyomám Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató