2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Svédország is felsorakozott - skandalum, hogy az Orbán kormány, fehér magyar gyerekeket akar

A svéd baloldali miniszter és több napilap is vádakkal illette a magyar kormányt, amiért újabb intézkedésekkel segíti a gyerekvállalást.

A svéd baloldal óriási felháborodással „köszöntötte” a magyar kormány hétpontos családvédelmi akciótervét, amit a magyarok többsége egyébként pozitívan értékel. Azonban azt már többször megtapasztalhattuk, hogy a külföldi, magyar érdekekért foggal-körömmel harcoló Sargentini-féle aktivisták mindig elfelejtik megkérdezni a magyar embereket, mielőtt ítéletet hoznak.

Riasztó, ami Magyarországon történik. Most Orbán azt akarja, hogy több magyar gyerek szülessen. Ez a politika a harmincas éveket idézi”

– reagált Annika Strandhall svéd szociális ügyekért felelős miniszter. A feminista politikusnő aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a „hasonló politikák milyen hatással vannak arra az önállóságra, amiért a nők harcoltak”.

Strandhall az Aftonbladet napilap hasonló hangvételű publicisztikáját osztotta meg. A lap szerint a bevándorlásellenes, jobboldali magyar kormányfő azt akarja, hogy a nők a tűzhely mellett maradjanak, üzenete pedig „kellemetlen asszociációkat” vet fel az 1930-as évek Németországával kapcsolatban.

A cikk írója, Pernilla Ericson azzal vádolta a magyar kormányt, hogy túlhangsúlyozza az anyák szerepét az apákkal szemben, "csorbítja a nők szabadságát, gazdasági függőségbe, sőt, életveszélybe sodorja őket," mivel – bár nem derül ki az érvelésből, hogyan – esetlegesen erőszakos partnerükhöz köti őket – szemlézte a cikket a Magyar Hírlap.

A szerző szerint hazánkban egyre több nő tüntet a nemi egyenlőtlenségek ellen – bár azt, hogy ezt mire alapozza, nem derül ki –, az ország vezetői pedig nemcsak „brutális menekültpolitikát” folytatnak, hanem nyíltan antiszemiták és muszlimellenesek, kínozzák a migránsokat a határon, betiltják a gender studiest, visszaforgatják az idő kerekét és elnyomják a nőket.

Egy másik szerző, Sofia Nerbrand szerint a magyar akcióterv egyenesen rátámad a nőkre, “belenéz a méhükbe". A magyar gyermekek emlegetése Nerbrandot a „vér és föld” (Blut und Boden) szlogenre, a náci Németországra és „más népek kiirtásának igazolására” emlékezteti.

Nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor „fehér magyar gyerekekkel” orvosolná a népességcsökkenést bevándorlók helyett. 

Nerbrand a Soros emberei által diktált Freedom House cikkére és a Sargentini-jelentésre is reagált. Szerinte napjaink Európájában nincs helye az olyan retorikának és politikának, amely a saját nemzetét helyezi előtérbe, és kizár másokat.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató