2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Salvini: Ezek az emberek, mint pl. Verhofstadt elveszítik a munkájukat a májusi EP választás után

Hírblokkunk:Az Ansa.it információi szerint a keddi plenáris ülésen Guy Verhofstadt, az ALDE liberális csoportjának elnöke azt nyilatkozta Antonio Contéról, az olasz miniszterelnökről:
Kíváncsi vagyok, hogy ez a báb - akit Salvini és Di Maio tol előre - meddig marad még?
Salvini erre csak úgy reagált: - Olaszul beszélek, szerelmes vagyok Olaszországba, számomra ez az ország az egész civilizáció. Olaszország az a hely, ahol európai civilizációnk született. Ezért fáj, amikor látom Olaszország politikai degenerációját, amely nem tegnap kezdődött, nem is egy évvel ezelőtt... kb. 20 évvel ezelőtt. Ez a gyönyörű ország Európa meggyőző védelmezőjéből egy uniós káosz lett. Május 26.-a után (az európai parlamenti választások után - a szerk.) mindezek az úriemberek el fogják veszíteni a munkájukat - mondta Salvini, Verhofstadtra és az EP többi tagjára hivatkozva, akik az olasz kormányt bírálják. - Verhofstadt meglátása szégyenletes volt.

Botrány Lengyelországban, Netanyahu szerint a lengyelek együttműködtek a nácikkal

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök részt vett egy Lengyelországban megrendezett közel-keleti konferencián. Amint azt a Jerusalem Post jelentette, a lengyel zsidók történetének múzeumának látogatása során Varsóban azt állította, hogy a lengyelek együttműködtek a nácikkal a holokauszt bűncselekményeiben.
"A lengyel nemzet együttműködött a náci rezsimMel a zsidók megölésében, a holokauszt részeként"
- a "The Jerusalem Post" szerint Benjamin Netanyahu ilyen szavakat használt.A Függetlenség menet hivatalos oldala szerint pénteken 12 órakor az izraeli nagykövetség elé tüntetést jelentettek be.
 

Trumpot támadják a határfal miatt

A Trump-ellenes baloldali körök rettenetesen reagáltak arra a hírre, hogy az elnök egy nemzeti vészhelyzetet nyilvánít a fal építéséért, Trumpot már „diktátornak” nevezik.Mitch McConnell, a szenátusban többséggel rendelkező republikánus frakció vezetője - Donald Trumpra hivatkozva - már a Fehér Ház bejelentése előtt közölte a hírt a felsőházban. Hozzátette: támogatni fogja a rendkívüli állapot kihirdetését.    Nem okozott meglepetést az a hisztéria, amit a bejelentés után rendeztek a liberálisok. Trumpot diktátorozni kezdték, illetve az intézkedései miatt Hitlerhez hasonlították. Legum Judd tweetelt, hogy Trump kénytelen volt „diktátorként” cselekedni, mert nem tudta Mexikót vagy a kongresszust lefizetni a falért.    Max Temkin, a Cards Against Humanity alapítója és Barack Obama korábbi tanácsadója összehasonlította Trumpot és a Reichstag tűz utáni Hitlert.  A korábbi demokrata kongresszusi jelölt, Dr. Dena Grayson követte a példát.  A Twitter baloldali megmondóemberei felrobbantak. „Trump„ nemzeti sürgősségi ”akciója egy fasiszta diktátor dolga, és minden lehetséges módon ellenezni kell. Alapvetően rasszista és nem-amerikai, ” - állította egy Twitter felhasználó.  „Egyiptom 30 évig nemzeti vészhelyzetben volt. 8 évvel ezelőtt az emberek felkeltek és eltávolították a diktátort. Nem kell 30 évet várnunk.  - Üdvözöljük Trumpot, mint az ország első diktátorát. Ki kell kapnunk ezt a bohócot az irodából - mondta egy másik.  Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató