2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hadházy a svéd minisztertől plagizált - Orbán kiköpött Hitler

Hadházy: Hitler családpolitikája kísértetiesen hasonlít Orbán családpolitikájára.

Nem viccelünk, tényleg ezt írja.

Épp egy hete vasárnap jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a hétpontos családvédelmi akciótervét.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán osztotta meg véleményét az üggyel kapcsolatban. 

„Sajnos a Führer családpolitikája kisértetiesen hasonlít a magyar kormány családpolitikájára. Korábban kaptam egy meredek fülest, miszerint Orbán politikájának alapjait Zárug Péter Farkas, G.Fodor Gábor és Boros Bánk írják, Habony vezetésével, de egyetlen útmutató alapján: ez J. Öhquist A FÜHRER BIRODALMA című könyve” – kezdi sorait Hadházy.

A politikus bejegyzésében Adolf Hitler Mein Kampf című könyvéből idéz részleteket, amelyekben igazolni látja Orbán politikájának lényegét. De a Fidesz-kormány által bevezetett mindennapi testnevelésre is talált utalást a nácik programjában. Hitler ugyanis ezt írta a testnevelés fontosságáról:

nem volna szabad egyetlen napnak sem elmúlnia anélkül, hogy a fiatalember legalább délelőtt és este egy-egy órát testileg ne iskoláznék éspedig a sport és torna valamennyi nemében.”

Az ellenzéki politikus egyébként ezzel a képpel posztolta bejegyzését:

A családtámogatási csomagot heves reakciók kísérték az elmúlt egy héten.

Orbán családvédelmi programjáról Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszternek a '30-as évek jutottak eszébe, a Magyar Narancs publicistájának Ceausescu. Noura Maan, a Der Standard véleményformálója rasszistának nevezte a programot, Hont András, a HVG újságírója pedig elmondta, nem támogatja a családvédelmi tervet, hiszen inkább „okos migrációs politikával, befogadással és integrálással kell az elöregedés problémáját kezelni.” 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató