2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy nő vezette a meccset, ezért inkább az iráni tévé nem közvetítette

Az iráni köztévé nem közvetítette a Bayern München-Augsburg pénteki meccsét, mert egy nő vezette a mérkőzést.

Habár az IRIB megvásárolta a német elsőosztályú mérkőzések követítésének jogát, úgy döntött nem teszi képernyőre a Bayern München-Augsburg pénteki meccsét, mert egy nő volt a bíró. A közvetítést az utolsó pillanatban fújták le.

A mérkőzést egy német nő, Bibiana Steinhaus vezette. Az iráni köztévének egyébként azzal volt problémája, hogy Stainhaus nem takarta el az egész testét, ugyanis egy térdig érő nadrág volt rajta.  Sőt azt is kifogásolták, hogy fejkendő sem volt a bíron, ugyanis Iránban minden nő számára kötelező hidzsábot hordani. Steinhaus 2017 szeptemberében vezette az első Bundesliga meccsét. A neve a legjobb német bírók között szerepel.

Tavaly amikor közelről mutattak női bírót, az iráni tévé nézőkről készült vágóképet mutatott. Azonban mivel a mostani meccsen végig közelről kellett volna mutatni a női mérkőzésvezetőt, inkább lemondták a közvetítést.

Iránban egyébként 39 éve nem engedik be a nőket a stadionokba. A tilalmat az 1979-es iszlám forradalom után vezette be az ország vallási vezetése. Haszan Róháni iráni elnök tavaly májusban kezdeményezte, hogy oldják fel a nők számára elrendelt stadionlátogatási tilalmat. Az áttörés végül 2018 júniusában következett be, amikor egy teheráni stadionban nagykivetítőn kísérhették végig női rajongók is az iráni válogatott mérkőzését a világbajnokságon a spanyol csapattal szemben.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató