A szlovák futballszövetség elnöke: sokkal durvább lesz, mint egy csehek elleni meccs

Alig egy hónap van a Szlovákia – Magyarország találkozóig. A tótok rettegnek tőlünk.

A szlovák portál egy videóval kezdi a cikkét, amin a magyar fanatikusok marseille-i vonulásával riogat. Kockázatosnak vélték a magyarok elleni találkozót, ezt a futballszövetség első embere is kijelentette.

Jan Kovacik szerint:

Sokkal nagyobb a presztízs, mint a Cseh Köztársaság ellen

Az elnök elmondta, hogy Szlovákia kockázatos párbajra készül, ami egy hónap múlva kitör. Hozzátette, a biztonsági erőknek most nagyon óvatosnak kell lenniük.

A sport.aktuality.sk cikke szerint a jelenlegi magyar válogatott a FIFA ranglistán 52. helyen áll és ellenük nagyon kockázatos lesz a mérkőzés, ami egyáltalán nem meglepő. Már a DAC – Slovan Pozsony közötti Fortuna Ligá-s találkozó is jelezte, hogy a biztonsági erők nem fognak unatkozni.

“Megértjük, hogy ennek a találkozónak hatalmas a tétje. Sokkal nagyobb, mint egy cseh meccsen, mert a szlovákiai és a cseh köztársasági derby többé-kevésbé történelem. A múltban már nincs feszültség. Csak a magyarországi mérkőzések rendelkeznek az ilyen extra tangenciális feszültségek mindezen tulajdonságaival”

 – mondta Ján Kováčik SFZ elnök.

Hozzátette:

“Ez a meccs kockázatos. A biztonsági szolgálatok és más munkatársaink néhány hétig dolgoztak annak érdekében, hogy a mérkőzés a legjobb rendben legyen, és a végén kijelenthetjük: a labdarúgás nyert.

A két válogatott 2019. március 21-én, 20:45-kor lép pályára a nagyszombati Anton Malatinsky stadionban.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …