2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nem kérdés, melyik válogatottat választaná a Fradinak csodagólt szerző, erdélyi születésű focista

Szombati ollózós találata után egy ország tanulta meg Zsóri Dániel nevét, aki a csakfoci.hu-nak elárulta, hogy játszana-e Románia színeiben.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Debrecen az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Zsóri Dániel góljával győzte le a Ferencvárost. A 18 éves futballista a 81. percben állt be csereként, majd a 93. percben ollózva talált a zöld-fehérek kapujába.

A csodagólt követően a semmiből lett ismert a neve a futballszerető magyarok körében, sőt még külföldön is nagyot ment a góljáról készült videó.

https://youtu.be/4OXqokUqxcM

csakfoci.hu-n jelent meg egy interjú a Nagyváradon született és az ugyancsak külhoni Simonyifalván felnövő magyar-román kettős állampolgárságú tehetséggel. Zsóri Dániel újságírói kérdésre válaszolva egyértelművé tette, hogy melyik válogatottban játszana, ha a magyar és a román között kellene választania.

Egyértelmű, hogy a magyart [választanám], hiszen itt kezdtem el focizni, labdarúgó-pályafutásom teljesen ide köt. Ha választanom kéne, nem haboznék. Ha csak a románba hívnának, átgondolnám azt is, de nem biztos, hogy igent mondanék nekik”

– hangsúlyozta a focista.

Zsóri Dánielnek egyébként a sporthoz való hozzáállásával sincs probléma, a jövőt és az elvárásokat firtató kérdésre kifejtette:

Ha kétszer ilyen keményen fogok dolgozni, továbbra is különedzéseket fogok végezni, akkor biztos vagyok benne, hogy nem a rossz, hanem a jó úton leszek. Egyébként örülök annak, ha sokat várnak tőlem, furcsa érzés, de ha el akarom érni a céljaimat, ezt meg kell szoknom. Kis lépésekben gondolkozom, elsőként minél többet szeretnék játszani a Lokiban, szép lassan alapemberré szeretnék válni. Utána egyértelműen cél a válogatottság, és ki tudja, talán majd még külföld is szóba jöhet…”

Legyen így.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató