2024. április 20. - Tivadar
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ön a legnagyobb fajgyűlölő - nyílt levél Hont Andrásnak

Először is kiütöm kezéből az Ön számára legkézenfekvőbb fegyvert, tehát kijelentem: nem vagyok tagja a Fidesznek, se szavazója, és komoly kritikával illetem sok témakörben a kormány munkáját, illetve politikai értékrendem alapján kívánatosnak tartom leváltani őket. Más kérdés, hogy nem balról, hanem jobbról.

Az előbb említett politikai értékrendem, melyet én realistának és egyben jobboldalinak nevezek, azt mondatja velem, a pártérdekek fölé kell helyezkednem, és a magyarság érdekeit szem előtt tartva kell véleményt megfogalmaznom. Akár a kormány, akár az ellenzék javasol valamit, én az alapján bírálom el, hogy legjobb tudásom, ismereteim szerint ez árt-e vagy használ nemzetemnek.

Kiegészítésekkel lehet élni, lehet jobban is csinálni, de alapvetően egy jó iránynak tartom, amit a miniszterelnök jelentett be családvédelmi akcióterv címszóval. Azonban az, amit Ön engedett meg magának a N1 TV Saller című műsorában, nem más, mint közönséges, vulgáris, gyűlöletalapú rasszizmus.

Azt fejtegeti, hogy amikor a világ túlnépesedik, a kis országosnak közönséges ostobaság minden arra irányuló igyekezete, hogy növelje lakosságszámát. Úgy fogalmaz, „okos migrációval” kell kezelni a népességfogyást – bármit is jelentsen ez.

Ilyen „okos” verziót a gyakorlatban ugyanis még nem láttunk.

Zseniális gondolatmenetét pedig akként zárja, hogy leszármazottaink néhány árnyalattal sötétebb színűek lesznek, és kész.

Magának ez ennyi.

És nem, nem a többi nemzet vagy rassz iránti (nem létező) gyűlöletünket jelenti az, ha mi ezen felháborodunk. Csupán azt, amire Ön nem képes. A szeretetet. Az Isten által belénk oltott egészséges önszeretet, ami olyanképpen nyilvánul meg, hogy a hozzám közelebb állót vagyok köteles döntőbben szeretni, nem pedig a távolabbit. Először tehát saját családtagjaimat, majd pedig nemzetemet, majd azt az európai kultúrkört, melynek a magyarság is a szerves része, az ún. univerzális, „nagy” emberiség szeretete csak ezután következik. Ez nem is lehet másképpen, mindenkit ugyanúgy, ugyanakkora mértékben szeretni csak egy olyan lény képes, aki abszolút. Egy ilyen létezik, ez pedig az Isten. Mi, emberek viszont nem vagyunk abszolút lények, részleges léttel bírunk, ezért ilyet elvárni, ilyet ránk parancsolni közönséges utópia.

Nem gondolom, hogy Ön ezt, mint újságíró, magát értelmes embernek tartó illető, ne látná be. Sorai mögött mást vélek sejteni. Az öncélú Orbán-fóbián túl van Önben, Önökben valami zsigeri viszolygás attól, ami magyar. De mindezen túlmenően mindazon értékektől is, melyek a normalitást képviselik.

Mi elismerünk minden rasszt értékként, minden kultúrát nagyra tartunk, de mindent és mindenkit csak a saját helyén. Tehát a valódi pluralizmus talaján állunk, míg Ön szeretné ezeket, az egyetemes emberi kultúra alkotóelemeit elpusztítani. Az által, hogy összekeveri őket.

Eltüntetné egyediségüket, ezáltal ki is mondja a halálos ítéletet felettük.

Ön a legnagyobb fajgyűlölő.

Hála Istennek, egyre inkább afféle haladunk, hogy az Ön nézetei oda fognak kerülni, ahová valók, a történelem szemétdombjára. Azt javaslom, addig is mélyen nézzen magába, és kérjen bocsánatot a magyar néptől magyarellenes, de egyben emberiességellenes, vállalhatatlan nézeteiért.

Lantos János