2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A leszbikus Szargentini elszaladt a kamerák elől

Judith Sargentinit, Soros György legfőbb európai parlamenti szövetségesét az Origo arról szerette volna megkérdezni, mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról. A zöldpárti politikus ahelyett, hogy válaszolt volna a kérdésünkre, eltakarta munkatársunk kameráját, és hangosan kiabált, hogy nem kértünk tőle engedélyt, hogy kérdezzünk. Nem ez az első eset, hogy Soros György szövetségese lábbal tiporja a sajtószabadságot,- számol be az Origo.
Judith Sargentini, Soros György legfőbb EP-beli szövetségese az Origo stábjára támadt. Azt szerettük volna megtudni a zöldpárti képviselőtől, mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról. Válasz helyett azt kiabálta stábunknak a politikus, hogy nem kértünk engedélyt tőle, hogy kérdezhessünk, majd pedig, amikor ismét megpróbáltuk feltenni a kérdésünket, akkor a nála lévő tablettel az operatőrünk kameráját tolta el magától.
Sargentini viselkedése azért is furcsa, mivel pont ő szokta Magyarországot azzal vádolni, hogy nem érvényesül hazánkban a szólás és sajtószabadság, miközben egy egyszerű kérdésre nem hajlandó válaszolni. Stábunk egy sajtó számára kijelölt helyen kérdezte a zöldpárti képviselőt, de úgy látszik, számára a sajtószabadság addig tart, amíg számára kellemes médiumok, kellemes kérdéseket tesznek fel.  Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató