2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Feminista vezető: A külföldiek az osztrákoktól lesik el a brutális gyilkolászást

A kétes hírű Frauenvolksbegehren (nőjogi törvénymódosítási kezdeményezés) vezetője, Lena Jäger ezen kijelentésével - a legutóbbi nőgyilkosságokkal kapcsolatban - meglehetős felfordulást okozott.
" A külföldiek idejönnek Ausztriába és nyilvánvalóan az osztrákoktól lesik el a gyilkolászást"
- hangsúlyozta egy tévés beszélgetés alkalmával. Nyilvános elhatárolódásra ezidáig hiába vártunk.Osztrákok mint "gyilkos példaképek"A neten bőségesen kijutott neki a kritikából, sőt erőteljes támadásokból is. Ezen sokkoló mondatok az OE24 TV február 3.-i adásában hangzottak el. Jäger hangsúlyozta: "Érdekes módon a németeknél arányaiban, tehát 1000 főre kivetítve, dupla annyi menekültet fogadott be, de csak fele annyi nőt ölnek meg náluk, mint nálunk. Ezek a számok, ha lefordítjuk, azt jelentik, hogy a külföldiek az osztrákoktól lesik el a brutális gyilkolászást" A kamerák előtt így magyarázta az elméletét Jäger, aki a Facebook profilja szerint "jártas a művészetekben, műveltségben és az élvezetekben" valamint "örök feminista":
" Furcsamód csak az Ausztriában élő külföldiek kezdenek el gyilkolászni, a Németországban vagy más európai országban élők nem."
A "Wochenblick" vendégszerzője vehemensen tiltakozott Csak nagyon felszínesen, de relativizálta kicsit később a kijelentését. Vitapartnere a "Wochenblick" neves vendégszerzője, Dr. Marcus Franz, hevesen ellentmondott neki. Ő azt az elméletet képviselte, hogy egy úgynevezett patriarchalizmus a felelős a sokkolóan elszaporodott, nőkkel szembeni eröszakért Ausztriában. Ezzel szemben Jäger úgy véli, hogy a tömeges migrációval behurcolt, nőkkel szembeni megvetés, túl van lihegve. Egy egyértelmű elhatárolódásra, a korábbi kijelentései miatt, ezidáig hiába vártunk, úgy tűnik ezt nem tartja szükségesnek. A "Wochenblick" megkeresésére 2019 február 14.-ig nem válaszolt.Kapcsolat a ZöldekkelJäger kapcsolata a Zöld Párttal nem tisztázott. A "Grünen Bildungswerkstatt Wien" ( Zöld képzési műhely Bécs) oldalán elnökségi tagként van feltüntetve. Arról, hogy tagja-e a Zöld Pártnak, nem akart nyilatkozni újságoknak.VadKrisztina - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató