2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Salvini: "Itt nem fog kikötni ez a hajó sem"

Salvini ismét keményen beszólt egy "migránsmentő" hajónak. A Soros-féle NGO hiába változtatta meg a hajó nevét, Olaszországban így sem köthetnek ki.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Twitteren fenyegette meg az Alan Kurdi nevű hajót, és közölte, hogy akik bevándorlókat akarnak Európába hozni, azok nem köthetnek ki Olaszország egyetlen kikötőjében sem.

A Soros György által támogatott NGO egyébként átnevezte a hajóját, a korábbi Sea Eye helyett most már Alan Kurdi néven fut, a tengerbe fulladt hároméves kisfiú neve után.

A névváltozás ellenére ugyanarról van szó: a német hajó Líbia partjainak környékén összeszedi a különböző, lélekvesztőkön útnak induló migránsokat, majd őket nem Afrikába viszik vissza,  hanem Európába szállítják. Ezt életmentésnek nevezik.

Matteo Salvini már több ízben is kifejtette: nem hajlandó engedélyt adni arra, hogy hajókkal illegális bevándorlókat szállítsanak Olaszországba, ezért az olasz kikötőket lezáratta az ilyen hajók előtt. Ezúttal Twitteren jegyezte meg:

nem az első német hajó, ami bevándorlókkal indult el Olaszország felé. Ideje irányt változtatniuk, mert itt nem fognak kikötni."

A hajó legutóbb Mallorcán köthetett ki, most pedig Líbiából Olaszország felé indult el – írja a Junge Freiheit.

Az elmúlt hónapokban Olaszország és Málta is szigorított a bevándorláspolitikáján, és a legtöbb esetben egyik országban sem köthetnek ki migránsokat szállító hajók.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató