2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen. A Breitbart beszámolója szerint nagyjából 400 ember gyűlt össze hétfőn Washingtonban, hogy az amerikai elnök ellen tüntessenek. A megmozduláson Trump mellett a határvédelmet és a falat is szidalmazták.

Az Amnesty International egyik dolgozója arról beszélt, hogy a mexikói határon kínozzák a migránsokat, és a jelmondatukat is megismételte, miszerint "egy ember sem lehet illegális." Ennél is tovább ment Reggie Hubbard, a Soros György által alapított MoveOn.org szervezet egyik stratégája:

nem szeretnénk egy újabb rasszizmust szimbolizáló épületet az országba"

– mondta a déli határra tervezett falról. A tüntetők trágár rigmusokkal szidták az amerikai elnököt, illetve követelték a határok megnyitását és a falak ledöntését Palesztinától Mexikóig. A falat többször is a rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség szimbólumának nevezték. Mint ismert, a múlt héten Donald Trump rendkívüli állapotot hirdetett annak érdekében, hogy megépülhessen a fal az USA és Mexikó között, miután a demokraták ellehetetlenítették a fal finanszírozását. A rendkívüli állapot segítségével elkülönített összeget egyelőre még nem tudják felhasználni a fal megépítésére, ugyanis több baloldali szervezet is megtámadta az intézkedést, a pereskedések pedig még sokáig húzódhatnak.

Forrás: Hunhír
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató