Vadhajtások

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

Az elsőrendű gyanúsított, a 21 éves szíriai Majd H. egy ecstasytablettát vásárolt a lánynak, akit a diszkóban ismert meg, majd miután az bevette a tablettát, még egy italt is adott neki, amelyben a rendőrség feltételezése szerint kábító hatású, úgynevezett knockout cseppek lehettek. Ezután a szíriai férfi kivitte a lányt a diszkóból egy bozótos területre, ahol az áldozat elmondása szerint nemi erőszakot követett el rajta. Ezután a szíriai migráns a barátait is a helyszínre hívta, legkevesebb további hét fő, 19 és 30 év közötti férfit, akik négy órán keresztül erőszakolták a magatehetetlen áldozatot.

A tettesek közül heten szíriai migránsok, egy további gyanúsítottnak német útlevele van. A Bildértesülései szerint a nyomozók úgy vélik, hogy akár 15-en is lehettek azok, akik az áldozatot megerőszakolták. Csak hajnali 4 órakor engedték el a lányt.

Az elsőrendű gyanúsított Majd H. 2014-ben érkezett Németországba. Szíriai kurd, családja – szülei, fivére, nagybátyja – szintén Freiburgban élnek. A Bild korábban közölt a férfiról egy fotót, amelyet a szíriai migráns két évvel ezelőtt tett fel magáról a Facebookra a következő szöveggel: “Kurd vagyok, és vasból van a szívem. Kamisli városából származom.”

Martina Wilke, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy Majd H.-t ezen kívül még nyolc további bűncselekménnyel vádolják, többek között egy másik csoportos nemi erőszakkal is, amelyet 2017 szeptemberében követtek el egy freiburgi lakásban. De életveszélyes sérülés okozása, bántalmazás, lopás, drogkereskedelem, megkísérelt szexuális bántalmazás és közszeméremsértés miatt is felelnie kell. A 2017 szeptemberi csoportos nemi erőszak miatt a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért a bűntett elkövetésének idején már vizsgálati fogságban kellett volna lennie. Plusz csavar a történetben, hogy a szíriai migránst kiskorúként fogják kezelni a bíróságon. Hiába 22 éves most,  a 2018-as nemi erőszak elkövetésekor még csak 21 éves volt és a német büntetőjogban 21 éves korig fiatalkorúnak számítanak a gyanúsítottak.

Egyébként az összes gyanúsított ismert a rendőrség számára egyéb bűncselekmények miatt, a szíriaiak különböző freiburgi vagy környékbeli menekültszállásokon laktak.

Az ügy kiverte a németeknél a biztosítékot.

Nem tűrhetjük tovább, hogy ilyen mocskok kegyetlenkedjenek hazánkban”

– így kommentálta az eseményeket Alice Weidel, az Alternatíva Németországért párt társ-frakcióvezetője.

Forrás: 888.hu