2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„Elvesztettük annak a jogát, hogy svédeknek hívjuk önmagunkat!”

Az elmúlt években Svédország kiemelkedő lett a bevándorlás szempontjából - írja a Sputnik.

A kicsivel több, mint tíz milliós ország, 2013 óta több mint 810.000 bevándorlót fogadott be. Ezért is tartják számon Svédországot a „terroristák paradicsomának”.

A svéd mérsékelt párti Hanif Bali, aki egyébként iráni felmenőkkel rendelkezik, elmondta egy televíziós vita során, hogy a svéd politikusoknak bocsánatot kellene kérniük az emberektől, mert elárulták őket és éveken át nem tettek semmit a terrorizmus megakadályozásáért. Bali erőteljesen bírálta a kormány migráns politikáját és az enyhe törvénykönyvet, ami miatt a terroristák megússzák a börtönbüntetést.

„Ezek a terroristák évek óta itt vannak, de te nem tettél semmit!”

Szúrta oda a liberális Rasmus Lingnek, aki a korábbi kormánnyal ezeket az enyhe törvényeket vezették be.

Továbbá nem tudja felfogni, hogy a kormány hogyan bírta éveken át az illegálisan bejutott, kényelmesen pöffeszkedő migránsokat pátyolgatni.

Sértőnek nevezte, hogy a svéd kormány nem foglalkozott azokkal a Szíriában ragadt gyerekekkel és emberekkel, akik családját lemészárolták, megcsonkították a dzsihádisták.

„Mindent megkell tennünk, hogy meggátoljuk a terroristák beáramlását!  Elvesztettük annak a jogát, hogy svédeknek hívjuk önmagunkat!  Nekünk már csak az maradt, hogy a kamera és a nép elé álljunk és bocsánatot kérjünk, még akkor is ha már késő!

Bali összehasonította az országba beáramló terroristákat a harmadik birodalom főbb szereplőivel. Szerinte Svédország lett az, amit Argentína jelentett a nácik számára. Továbbá hangsúlyozta, ha ez a kormány lett volna akkor hatalmon a nácikat nem ítélik el soha.

Jonna Sima az egyik legnagyobb svéd író és kritikus komoly aggodalmát fejezte ki Bali nyilatkozata után. A kormányt pedig arra szólította fel, hogy továbbra is segítse azokat az embereket és családtagokat is akiket terrorizmus gyanúja miatt figyelnek meg.

A svéd biztonsági erők korábban kijelentették, hogy ők készen állak arra, hogy megfeleljenek Donald Trump kérésének, hogy még több migránst fogadjanak be, még akkor is ha számos szakértő figyelmeztette őket, hogy radikális,korlát és határok nélküli terroristák is érkezhetnek a közeljövőben.

Jesper Söder korábbi hírszerző is úgy vélekedik, hogy több terrortámadás is várható lesz Svédországban.

Írta: Vad Gyula – vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató