2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Megszavazták! A dánok lakatlan szigetre küldik a migránsokat

Új bevándorlásellenes törvényeket szavaztak meg a dánok, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni egy lakatlan szigeten.

A dán parlament a napokban fogadta el új, bevándorlásellenes törvénycsomagját.

A változtatásokat paradigmaváltónak nevezte a bevándorlásellenes Dán Néppárt, amely régóta kardoskodott a törvények elfogadása mellett.

Az új törvények többek között jelentősen csorbítják az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat, korlátozni fogják az úgynevezett láncmigrációt (más néven: családegyesítést), ezen felül pedig a lakhatási engedélyek innentől kezdve csak ideiglenesek lesznek, és könnyebben vissza lehet majd őket vonni.

A most elfogadott változtatások szerint az eddig lakatlan Lindholm szigetét egy kitoloncolási központtá tennék, ahova az elítélt, büntetett előéletű migránsokat küldenék - onnan pedig vissza abba az országba, ahonnan jöttek. Ez volt az a mi a legtöbb sivalkodást kiváltotta a bevándorláspárti médiumokban, a döntést a pénzügyminiszter a következőképp indokolta:

Kevesebbet tud mozogni az, aki egy elhagyatott szigeten van. Így jobban tudjuk ellenőrizni a bevándorlók mozgását."

Dánia bevándorlásellenes politikája tehát tovább folytatódik, és a héten a Dán Néppárt már kezdeményezte, hogy a svéd határon ideiglenesen bevezetett határellenőrzést tegyék állandóvá. Emellett továbbra is a kitart a dán kormány amellett, hogy amelyik országot biztonságosnak nyilvánították, oda térjenek haza a Dániában tartózkodó migránsok.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató