2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Rendkívüli: Jobbik nem oszlott fel(még), ismét egy kiáltványt fogadtak el inkább

Szilágyi György, a legnagyobb ellenzéki erő szóvivője(itt bele kell nyúlnunk a Csicskahír tudósításába egy HAHA szócskával,- a szerk.) budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, milyen döntésre jutott a Jobbik rendkívüli kongresszusa a párt jövőjét illetően,- tudósít a kibaszott csicskává züllött Lyobbokos pártlap. A kongresszust elsősorban a Jobbik létét fenyegető, jogsértő Állami Számvevőszéki (ÁSZ) bírságok miatt hívták össze, de a párt arról is tárgyalt, milyen módon folytassa a Fidesz és Orbán Viktor rendszerével szemben meghirdetett nemzeti ellenállást. Szilágyi György emlékeztetett: a Jobbik nagyon nehéz 10 hónapon van túl, ám ennek ellenére a küldötteket elszántság és bátorság jellemezte. Az ellenzéki képviselő szerint a tagok elszántsága és kitartása meghozta a gyümölcsét:
"A Jobbik folyamatosan erősödik, 44 új tagszervezetünk alakult és 400 új tagunk lett az elmúlt időszakban és a közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a Jobbik egyre erősödik az utóbbi időszakban."
Szilágyi úgy fogalmazott, hogy a Jobbik nem hátrál meg, nem tudják megroppantani:
"Nem félünk senkitől, de most okosnak is kell lennünk, hiszen egy diktatúrával szemben kell harcolnunk"
- fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: Orbán Viktor azért fél a Jobbiktól, mert egyedül az ellenzéki párt hozhatja el számára a tettei következményét, bonthatja le a NER-t és számoltathatja el őt és tettestársait. A honatya elárulta, hogy a Jobbik rövid- és hosszútávú célokat is meghatározott a kongresszusán:
  • A következő 10 hónapban kétszer annyi új szervezetet és tagot szeretnének a Jobbik soraiban tudni, mint amennyi az elmúlt 10 hónapban alakult, illetve érkezett.
  • Hosszútávon a párt szeretné ismét kialakítani a középosztályt Magyarországon.
Az utóbbi célkitűzéssel kapcsolatban Szilágyi elmondta: Orbán rendszerét nagyjából 2000 család támogatja, akik nagyon jól élnek a NER-ből és a korrupcióból, illetve létezik további 120-150 ezer olyan család, amely a rendszer kiszolgálója. Szerinte ez nem nevezhető valódi középosztálynak, ők ehelyett egy széles társadalmi réteget hoznának létre, ahol az emberek boldogulása nem a hatalomhoz való viszonyuktól függ. A kongresszus az európai parlamenti választást is megvitatta, ezzel kapcsolatban arra jutottak, hogy a megmérettetés legfontosabb tétje lesz, hogya Fidesz be tudja-e tiltani a legerősebb ellenzéki pártot.
"Ha sokan állnak ki mellettünk a szavazatukkal, akkor a Fidesz nem meri betiltani a Jobbikot"
- fogalmazott Szilágyi, aki ígérte, hogy a meglévő kevés eszközükkel küzdeni fognak a fideszes lejáratókampányok ellen, ebben a harcban pedig az igazság lesz az ellenzéki párt fő ereje. A kételkedőknek üzenve hozzátette:
"Az igazság és a hősiesség a Jobbik mai lelke."
A jobbikos képviselő kiemelte, hogy a jelen helyzetben elengedhetetlen az ügyek mentén történő együttműködés az ellenzék pártjai, szervezetei között. Mint fogalmazott: szoros együttműködést azonban egyedül az LMP-vel tudnak elképzelni, mivel ezzel a formációval értenek egyet a legtöbb dologban. Szilágyi azt is bejelentette, hogy a kongresszus egyhangúlag elfogadta az alábbi kiáltványt:        Forrásunk az alig olvasott csicskahír.  Gratulálunk az újabb bohóc-kiáltványhoz!
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató