Vadhajtások

Dobrev Klára vagyok 47 éves, hazafi és a jövőmet egy Európai Egyesült Államokban képzelem el

Ezt maga Richard Coudenhove-Kalergi sem mondta volna szebben… Az öregecskedő feleség harcolni fog a Fidesszel, hogy Orbán és pár barátja ne tehesse tönkre ezt a kontinenst. Szerinte egy közös Európai Egyesült Államokra van szükség.

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Pénteken jelentette be a DK ügyvezető alelnöke, hogy a párt európai parlamenti listáját Dobrev Klára vezeti, akit nem kizárólag Gyurcsány Ferenc feleségeként ismerhette meg a magyar közélet. Gyurcsány neje jelenleg is az egyik vezetője a férje tulajdonában álló, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó Altus cégeknek.

A kölcsönök miatt a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indított. A NAV pedig Dobrev Klárát is kihallgatta. Gyurcsány Ferenc felesége szerint ők mindig betartották a törvényeket.

Dobrev Klára a baloldali kormányok idején a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese is volt. Később kiderült, hogy azalatt az időszak alatt bizonyos cégek úgy nyertek el uniós pályázatokat, hogy azokat nem is hirdették meg nyilvánosan. Magyarországot emiatt 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezte az Európai Bizottság – hangzott el az M1 Híradójában.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerint Dobrev Klára alkalmasságához nem fér kétség, eddig csak azért nem próbálta ki a politizálást, mert nem akarta.

– fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az üggyel kapcsolatban.

Zelenka Dóra – www.888.hu