2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kiderült: Marseille-ben egy Karim L. nevű késelt és lövöldözött

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz - írja a 888.hu.

Kedd este egy férfi Marseille-ben gyalogosokra támadt egy késsel, és összesen négy embert sebesített meg súlyosan. Az ámokfutást követően a kiérkező rendőrökre is rátámadt, ám rájuk már lőfegyverrel. A tűzpárbaj során a hatóságok lelőtték a férfit, majd a haladó médiával karöltve nem sokkal az eset után kijelentették, hogy egy

"36 éves hajléktalanról van szó."

Csakhogy a férfi korábban már 14 évet ült börtönben – miután megölte az apját –, ráadásul migrációs háttérrel is rendelkezett, hiszen a név szerinti beazonosítás után kiderült, hogy Karim L.-nek hívják. Mindezek ellenére a rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az incidenst nem terrorcselekményként kezelik, mert senki sem hallotta a vérfürdő közepette, hogy "Allahu Akbar". Ugyanakkor az eset kapcsán az is világossá vált, hogy Karim nem véletlenszerűen próbálta nyakon szúrni az áldozatait, hanem zavart módon, több nyelven azt kérdezgette tőlük, hogy milyen nemzetiségűek.

Emlékezetes, 2017 októberében két halálos áldozattal járó terrortámadás történt Marseille-ben, miután az Iszlám Állam egyik katonája a dél-franciaországi város főpályaudvarán utasokra támadt késsel. Az áldozatok nők voltak, az egyik 17, a másik 20 éves.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató