2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A bevándorlásellenes Sarrazint megint ki akarja zárni az SPD

Thilo Sarrazin szerint a jogos kritikát nem lehet úgy elhallgattatni, hogy a másképp gondolkodókat kizárják a pártból - írja a 888.hu.

Mint ismert Sarrazin már korábban megkongatta a vészharangot, amiért el akarták hallgattatni...

A német közgazdász új könyvének címe - már önmagában provokatív -  : „Ellenséges hatalomátvétel” volt, ami az iszlám vallás európai térnyeréséről, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szólt.

Sarrazin könyve már a megjelenése előtt botrányt váltott ki, hiszen az országban uralkodó politikai korrektség révén a téma túlságosan kényesnek számít. Méghozzá annyira, hogy a kiadó először nem volt hajlandó kiadni, a szociáldemokrata SPD – melynek Sarrazin mindmáig a tagja – pedig kizárással fenyegette meg a szerzőt.

Az osztrák Kronen Zeitung készített egy terjedelmes interjút az egykori politikussal.

A lapnak adott interjújában Thilo Sarrazin az 500 oldalas könyvéről elárulta, hogy megszakításokkal kereken egy évig dolgozott rajta, melynek nagy részét nem az írás, hanem az adatok összegyűjtése tette ki, valamint a Korán elolvasására és tanulmányozására is egy hónapot fordított.

Most már értem, mit akar mondani a Korán, és ezáltal azt is megértem, hogyan gondolkodik sok muszlim”

– mondta a Kronen Zeitungnak a szerző, aki azt is elárulta, hogy a könyv munkacíme az „Az iszlám veszélye” volt, ez azonban kissé absztraktnak hangzott, ezért esett a választása az „Ellenséges hatalomátvételre”, hiszen álláspontja szerint végeredményben ez határozza meg a muszlimokat.

Mentalitásukkal formálják a rendszert, és ha egyidejűleg megnő a számuk, akkor valamikor átveszik a társadalmat. Emögött nincs semmiféle mesterterv, ez egyszerű matematika”

– jelentette ki az interjúban.

Hosszú cikket írt az Achgutba Thilo Sarrazin, az SPD egykori politikusa, aki annak ellenére párttag még, hogy a szocialisták minden erejükkel ki akarják őt zárni. A Mandiner által szemlézett cikket a politikus úgy kezdi, hogy január 17-én csöngetett nála a postás, majd átadta Lars Klingbeil, az SPD főtitkárának levelét, mely a pártból való kizárásáról szóló ismételten benyújtott indítványról szólt.

A főtitkár már december 20-án bejelentette a sajtónak, hogy megpróbálnak újra kizárni a pártból. A legutóbbi kizárási indítványnál, nyolc évvel ezelőtt Andrea Nahles volt a főtitkár. Ő kudarcot vallott akkor, és Lars Klingbeilnek sem fog jobban sikerülni, hiszen egy politikai párt nem igazságvizsgáló bizottság, amely egy szakkönyv tartalmáról, annak szerzőjéről ítélkezhet"

– írta Sarrazin, majd azzal folytatta, hogy a kizárási indítvány remekül mutatja, milyen állapotok uralkodnak az SPD-n belül.

A politikus szerint a szűkebb pártvezetés körében teljes a kétségbeesés, hiszen a szövetségi felmérésekben az SPD hónapok óta 14-15 százalék között mozog, azonos szinten az AfD-vel, és az európai parlamenti választás időpontja egyre közeledik.

Bármilyen alacsony is ez az érték, mindig egyre mélyebbre süllyed. A legfrissebb bajorországi felmérésben, melyet Forsa Intézet készített, az SPD alulmúlja még a legutóbbi tartományi parlamenti választáson elért egyjegyű eredményét is, és jelenleg 6 százalékon áll"

– írta Sarrazin, aki felidézte, hogy Gerhard Schröder volt kancellár néhány napja megpróbálta behúzni a vészféket és nyilvánosan kemény támadást intézett Andrea Nahles pártvezér ellen.

Akkor Schröder azt írta, hogy Nahles semmit sem ért a gazdasághoz, de még az öltözködéshez sem. A pártból heves tiltakozás kísérte a kijelentést.

A születésszámokban a hatvanas évek végén bekövetkezett törés óta ötven év telt el. Ebben az időszakban, húsz éven keresztül az SPD adta Németország kancellárját, harminc éven keresztül pedig a nyugdíjügyekért felelős minisztert. A párt ez idő alatt szinte semmit nem tett a születésszámok csökkenése ellen, most pedig jobban elfojtja a problémát, mint valaha"

– szögezte le Sarrazin, majd azzal folytatta, hogy a pártvezetés ehelyett asszisztált ahhoz, hogy megnyissák a határokat az alacsony képzettségűek tömeges bevándorlása előtt, ami ellen máig nincs semmilyen elképzelésük.

Véleménye szerint ezt a polgárok is észlelték, ezért is vonják meg bizalmukat attól az SPD-től, amely korábban még a kisemberek védőbástyájának számított.

Ezt a bizalmat nem lehet rendszertelen, szociálisan igazságtalan, az adófizetők terhére osztogatott pénzjuttatásokkal visszaszerezni, és a jogos kritikát sem lehet úgy elhallgattatni, hogy a másképp gondolkodókat kizárják a pártból"

– mondta.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató