Vadhajtások

Anglia: 5 éves kortól kötelező iskolai órákat terveznek a melegekről és transzszexuálisoktól

The Sun értesülései szerint 5 éves kortól a tanterv része lesz a meleg és transzszexuális kapcsolatok oktatása Angliában. A híradások szerint az új kormányzati elvek alapján a szülőknek a középiskolákban nem lesz lehetőségük azt kérelmezni, hogy gyermekeik ne vegyenek részt a szexuális felvilágosítást célzó órákon. Az új intézkedéseket a mai napon tervezik nyilvánosságra hozni.

A Sunday Times arról adott hírt, hogy az iskolaigazgatók utasítást fognak kapni az új órák tantervbe iktatásáról, a programot pedig jövő évtől tervezik országosan elindítani. A tervezet szerint már a kisiskolások is tanulni fognak az azonos nemű és a transzszexuális párok alkotta családokról. Emellett a képzés magában foglalja annak oktatását is, hogy a gyermekek hogyan tudnak biztonságban maradni az online közegben, továbbá arról is szó lesz, hogy lehet “egészséges, tisztelettudó kapcsolatokat” kialakítani.

A középiskolákban a gyermekeknek kötelező lesz részt venni egy tanév szexuális oktatáson, amelyet 16 éves korukig teljesíteniük kell. Ezeken az órákon többek között a női nemi szerv csonkítás katasztrofális hatásairól is szó lesz. Emellett a sexting (szexuális tartalmú online/telefonos üzenetváltás – ford.), az online szexuális ragadozók, a családon belüli erőszak és a kényszerítés terhe alatt kötött házasságok témakörei is a tananyag részét képezik.

Az új tantervet Damien Hinds, oktatásügyi miniszter utasításai alapján tervezik bevezetni. A kezdeményezés azonban erőteljes ellenállást váltott ki a különböző vallási csoportosulások körében, akik határozottan hangot adtak azon véleményüknek, mely szerint nem értenek egyet a homoszexuális és transzszexuális kapcsolatok iskolai oktatásával.

Ahogyan arról portálunk is hírt adott, korábban muszlim szülők tüntettek egy birminghami általános iskola előtt, mert ott a homoszexualitásról és a társadalmi nemekről oktatják a gyermekeket. A meleg iskolaigazgató-helyettest azzal vádolták meg, hogy a szülők beleegyezése nélkül akarja előmozdítani az LMBTQ ügyet. Az evangélikus keresztény egyházhoz tartozó szülők szintén részt vettel a demonstrációban.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu