2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az ellenállás folytatódik: megint kivonultak a roncsok

Az ellenzék kivonult a napirend előtti felszólalásokról a Parlamentben – a Fidesz képviselői a családvédelmi programról, Brüsszelről és a gazdasági növekedésről beszéltek. A Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció képviselői nem mondták el előre jelzett napirend előtti felszólalásukat, hanem kivonultak az ülésteremből az Országgyűlés tavaszi ülésszak első napján, hétfőn.

Az Országgyűlés az ülés elején néma felállással emlékezett meg három elhunyt volt országgyűlési képviselőről, az MSZP-s Kósa Ferencről és Garai István Leventéről, valamint Kapronczi Mihályról (FKgP, független, MIÉP).

NAPIREND ELŐTT

Ellenzéki pártok képviselői – Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője, valamint Szabó Tímea (Párbeszéd) és a DK-s Vadai Ágnes – nem mondták el előre jelzett napirend előtti felszólalásukat, hanem frakciótársaikkal együtt kivonultak az ülésteremből, így csak a KDNP és a Fidesz frakcióvezetője beszélt napirend előtt. “Ezen sokatmondó, ámde időtakarékos hozzászólás után, megyünk ismételten tovább” – kommentálta Kövér László az egyik ilyen ellenzéki akciót.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki kivonulást úgy kommentálta: ma megismerhettek minden értékes ellenzéki gondolatot, amit a világról és az ország ügyeiről gondolnak.

Fájó ez az űr, ami itt van, hiszen rendkívül sok közös ügyünk lenne az ellenzékkel, csak néhány szelfibot maradt hátra a padsorok között, mint egyfajta ellenzéki varázspálca az elmúlt időszakban

– fogalmazott.

Forrás: PestiSracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató