Vadhajtások

Niedermüller, Szanyi, Jávor, Ujhelyi, Molnár és Balczó – jól jegyezzük meg ezeket a neveket

A magyar európai parlamenti képviselők aktivitása a 2014 óta eltelt időszakban igencsak hullámzó képet mutat, az viszont szembetűnő, hogy a baloldali honatyák előszeretettel szólalnak fel akkor, ha hazánkról kell bírálatot mondani – írja a Magyar Nemzet.

Ujhelyi István szocialista politikus volt az egyik legaktívabb magyar felszólaló és kérdésfeltevő az Európai Parlamentben 2014 óta, más baloldali politikusokhoz hasonlóan elsősorban a magyar kormányt bírálta, de lobbizott a Fidesz pártcsaládjából való kizárása érdekében is.

Párttársa, Szanyi Tibor is inkább politikai szereplőkkel folytatott összetűzéseivel, meghökkentő megszólalásaival és nem európai parlamenti tevékenységével keltette fel a hazai média érdeklődését, és ő volt az, aki 2017 márciusában Soros Györgyöt jelölte az Európai Polgári Díjra.

A Demokratikus Koalíciót képviselő Niedermüller Péter leginkább állampolgári és humanitárius kérdésekkel, valamint a magyarországi demokratikus berendezkedés problémáival és a magyar kormány menekültellenes politikájával foglalkozott a legtöbbet. Az európai menekültkvóták elutasítása miatt hazánkkal szemben az uniós szankciók szükségességét is sürgette.

Párttársa, Molnár Csaba adta be a magyar uniós honatyák közül a legtöbb írásbeli kérdést, ezek döntő többségben magyar politikai témákkal, ügyekkel kapcsolatban születtek, a magyar kormányt bíráló szerepe mellett szakpolitikai tevékenységre láthatóan kevesebb ideje maradt.

Két út, két külön világ

És akkor a Jobbikról is szót kell ejteni.

Morvai Krisztina és Balczó Zoltán, a Jobbik 2014-es EP-listájának vezetője és második helyezettje.

A két felszólalás világosan megmutatta, miért érzi otthon magát még ma is a Jobbikban Balczó Zoltán, illetve miért távolodott el a párttól az elmúlt években Morvai Krisztina.

Érdemes tehát megnézni a két rövid videót:

Morvai Krisztina:

Balczó Zoltán:

Forrás: Magyar Nemzet