2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Steve Bannon: Trump nagyobb győzelmet arathat jövőre, mint 2016-ban

Steve Bannon, az elnök volt tanácsadója a CBS televíziónak Rómából adott interjújába azt mondta, hogy Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson nagyobb arányú győzelmet arat majd, mint 2016-ban. Steve Bannon az amerikai gazdaság eredményeire hivatkozva indokolta feltételezését. A Fehér Ház volt tanácsadója ugyanakkor azt jósolta, hogy az elnökválasztást megelőző 2019-es esztendő különleges időszak lesz az amerikai politikában.

Donald Trumpnak a republikánus táborban lesz ugyan néhány kihívója, ők azonban inkább szimbolikus jelentőségű, semmint komoly versenytársai lesznek az elnöknek" – vélekedett Bannon. Hasonló véleményt fejtett ki az NBC televízió szokásos vasárnapi heti politikai vitaműsorában Asa Hutchinson, Arkansas állam republikánus kormányzója is. Hutchinson szerint nagyon nehéz lenne bármely politikus számára, hogy sikeres kihívója legyen Donald Trumpnak.

Demokráciánk és pártunk működése természetesen bárki számára lehetővé teszi ezt" – fogalmazott a politikus, de hangsúlyozta, hogy Donald Trump eddigi eredményei és mindaz, amit elért, nehézzé teszi, hogy bárki is sikeres legyen Trumppal szemben az előválasztási folyamatban. Eddig egyetlen republikánus politikus sem jelezte, hogy indulna az elnökjelöltségért. Február elején Bill Weld, Massachusetts volt kormányzója azt jelentette be, hogy bizottságot hoz létre, amely megvizsgálja az esélyeit az elnökjelöltségre, Larry Hogan, Maryland kormányzója pedig egy beszédében felvetette, hogy meggondolja még, induljon-e elnökjelölt-aspiránsként. Hivatalosan azonban egyikük sem jelentette be indulását.

Forrás: Hunhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató