2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ókovács: Nincs helye magyar zászlónak az Operában! Szerintünk meg ennek a hájfejűnek nincs!

Egyszerűen tudomásul kellene venni, hogy az opera és a balett nemzetközi világ, ahol nincsenek nyelvi vagy nemzeti bilincsek, és mégsem hazaárulás. – ezzel a szöveggel próbálta megmagyarázni Ókovács Szilveszter operavezér, miért rendjén lévő, hogy az általa a Magyar Nemzeti Balett élére kinevezett balettigazgató, Solymosi Tamás leszedette a magyar zászlót a férfi és a női öltözőről.

(A botrányos zászlólevételről múlt heti cikkemben írtam a PS-re.) A zászlókat egyébként azért tették ki a művészek, mert már a hócipőjük tele van azzal, hogy a magyar táncosokat kirúgják, elüldözik a balettből, és helyükre külföldieket szerződtetnek.

Ókovács szerint viszont „megengedhetetlen” a magyar zászló kitűzése az operában… Döbbenet! Én meg azt mondom: ezzel a szöveggel Ókovács nagyon elvetette a sulykot. Hihetetlen, hogy nem érzi, ilyet nem lehet mondani. Hihetetlen, ahogy a „globalizmusra” hivatkozva magyarázza, miért teljesen normális, hogy a korábban még 90 százalékban magyarokból álló nemzeti balettben ma már csak 40 százalék a magyarok aránya… És végképp hihetetlen, ahogy Ókovács azzal aláz egy kiváló balettművészt, egy prima balerinát, Kozmér Alexandrát, hogy „túlsúlyos”. Alexandra egy nádszál vékony teremtés, vasággyal együtt ötven kiló, akit egyébként Ókovács embere hét évi közös munka után tavaly rúgott ki a társulatból – MIUTÁN LESÉRÜLT! A sérülése után kirúgni valakit a balettból olyan, mintha egy gyermeket váró hölgyet rúgnának ki a munkahelyéről. És Ókovács még jól meg is alázza ezt a kiváló művészt. Gyalázat! A múlt heti cikkem megírásáig azt gondoltam, csupán Solymosi Tamás balettigazgatóval vannak komoly gondok, aki halálosan összeveszett a táncművészeti egyetemmel, és kiváló magyar balettosok tucatjait rugdossa ki azért, mert ő egy rossz természetű ember, egy rossz vezető. Most viszont már azt gondolom, hogy a Solymosinak falazó, a vállalhatatlan kirúgásokat, zászlóleszedetést rendjén lévőnek tartó, prima balerinát sértegető Ókovács is a probléma része.(Pilhál Tamás)Pilhál művel Facebook oldal

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató