2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az élhetetlen liberális Stuttgart rettegése: Juncker-plakátok miatt lemondták Szijjártó látogatását

Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az "európai értékeket sértő" magyar plakátkampány miatt. Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája,- rettegi el a liberális HVG.
A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket
– jelentette be a dpa cikke szerint kedden Winfried Kretschmann miniszterelnök személyesen. Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést. Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna. Kretschmann az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök, így eleve nem lett volna olyan politikai téma, amiben egyet tudtak volna érteni Szijjártóval. Baden-Württemberg azonban Európa legfejlettebb régióinak egyike, amelyben sorakoznak a világpiacot saját szegmensükben vezető cégek. Az innovációban pedig kiemelt szerepet töltenek be Európában. Szijjártónak itt külgazdasági miniszterként nagyon is lett volna keresnivalója. Kretschmann azt mutatja: vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek,- zárul a HVG rettegése.  Mi pedig büszkék vagyunk, hogy ilyen homoszexuális stuttgarti szarháziak rettegnek, és további jó munkát kívánunk a városuk szétbaszásához.  (HVG)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató