2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Egyiptom: 20 ember meghalt és ötvenen megsérültek

Tűz volt Kairó főpályaudvarán, húsz ember meghalt és ötvenen megsérültek. Helyi beszámolók szerint egy vonat hajtott neki a vágány végén lévő ütközőbaknak és a szerelvény kigyulladt.

Ennyi maradt a mozdonyból a kairói főpályaudvaron. Szemtanúk szerint a szerelvény nagy sebességgel nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak, majd felrobbant a mozdony üzemanyagtartálya. Sokan emiatt vesztették az életüket. A robbanás és a tűz miatt a pályaudvarról az emberek pánikszerűen kezdtek menekülni.

A mozdonyvezető az utolsó pillanatban ugrott ki, vészfék nem működött. Nem tudta megállítani a vonatot, ezért az utolsó pillanatban a peronra ugrott. Az utolsó pillanatban. Mindent megtett, amit tudott– mesélt az egyik szemtanú, Waguih Mohamed.

A lángok átterjedtek a vágányon lévő bódékra is, ezek is égtek. A hatóságok vizsgálják, mi okozhatta a szerencsétlenséget. Egyiptomban gyakoriak a különböző balesetek az elhanyagolt vasúti hálózat miatt, de a szerelvények is elöregedtek. Legutóbb 2 éve történt vonatbaleset Egyiptomban: több mint 40-en haltak meg, amikor két személyvonat összeütközött Alexandriában.

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató