2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elmenekült a migránsok elől egy padovai olasz pap

A padovai plébános mindig is támogatta a migránsok befogadását és megsegítését. Két évvel ezelőtt egy börtönbüntetésre ítélt, 33 éves illegális bevándorlónak önként ajánlott segítséget. A kábítószer-kereskedelem miatt elítélt marokkóinak 10 hónap után lehetősége nyílt büntetésének hátralevő részét házi őrizetben letölteni, ezért ő befogadta a paplakba. Az afrikai „vendég” azonban rövid időn belül élhetetlenné tette a 73 éves pap mindennapjait, pénzt követelt, erőszakossá, kezelhetetlenné vált. Végül Don Marco plébános visszavonta korábbi nagylelkű felajánlását, az elítéltet a csendőrök visszaszállították a börtönbe.

Közben az idős atya jóindulatának és segítőkészségének híre hamar elterjedt a migránsok között, lakhelye ezután valóságos „zarándokhellyé” vált. Pénzt kérő, követelő bevándorlók gyűltek össze rendszeresen a paplaknál, akik legtöbbször nem elégedtek meg a nekik nyújtott segítséggel – írja az s4c.news.
A 73 éves pap végül egy szomszédos plébániánál, Don Claudio plébánosnál kért és kapott menedéket. Belátta, hogy bár semmi mást nem szeretett volna, mint amit kötelességének érzett – vagyis segíteni, annak mégiscsak vannak korlátai, ahogy magának az embernek is.
Forrás: Magyar Nemzet
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató