2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A jobbikos Varga-Damm Andrea közreműködésével tettek ki saját házából egy idős hölgyet

A Jobbik országgyűlési képviselője 2000-ben még ügyvédként dolgozott és több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora bemutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

A ’90-es évek második felében és a 2000-es évek elején indult be a lakásmaffia tevékenysége Magyarországon. A bűnszervezetnek szerves részét képezték a közjegyzők, a földhivatali dolgozók, valamint az ügyvédek.

Gyakori csalási módszer volt, amikor kölcsönszerződés helyett adásvételi szerződést írattak alá a gyanútlan áldozattal. Ez történt Török-Szabó Erzsébettel is, akit 1996-ban a barátnője kezesnek kért fel. Készült egy színlelt, fiktív dokumentum, pénzmozgás nem történt, ennek ellenére Török-Szabó Erzsébetet kilakoltatták a saját lakásából. A nő az esetet követően megalapította a Sors-Társak Közhasznú Egyesületet. Az érdekvédelmi szervezet vezetőjét az évek során rengeteg ingatlanmaffia-áldozat kereste fel. Az Informátor stábja ezen dokumentumokat kutatva figyelmes lett egy ismerős névre. Egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződésen dr. Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepelt.

Feljelentettem, hogy ilyen szerződést írt és kérem ellene az eljárást”

– mondta Fürst Mihányné az Informátornak. Damm Andrea ellen vizsgálat indult, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Fürst Mihályné azután tett bejelentést, miután fia eladta a közös házuknak egy részét, majd beköltözött egy roma család jogtalanul, hiszen az anyának az ingatlanon haszonélvezeti joga volt. A szerződést dr. Damm Andrea készítette.

A cigány család beköltözése után Fürst Mihánynénak el kellett hagynia a saját otthonát. A munkahelyén alakítottak ki neki egy irodát, ahol négy évig élt. Hosszú pereskedés után a 10 millió forintért eladott házrészért 13 millió forintot kellett visszafizetnie a roma családnak, hogy elköltözzenek. Fürst Mihályné felkeresett hozzá hasonló sértetteket, akik hasonló történeteket meséltek el, mint ami vele esett meg.

Szintén a Damm Andrea készítette azt a szerződést és így járt el velük szemben is, mint velem. Náluk úgy volt, hogy a fia, vagy ki, a kocsmában ismerkedett meg egy cigány emberrel, aki aztán megvette Damm Andrea közreműködésével a lakást és beköltözött, őket meg kirakta. A nagymamát rakta ki.”

Az Informátor a történtekről szerette volna megkérdezni Varga-Damm Andreát is, azonban a Jobbik országgyűlési képviselője Ausztriában síelt.

A ügyvédként embereket megnyomorító szerződéseket készítő Varga-Damm Andrea, miután politikusi pályára lépett, a devizahitelesek megmentőjeként tetszeleg. Sőt gyakran felszólal a kilakoltatások ellen is.

Az Informátor teljes adása itt tekinthető meg:
[embed]https://youtu.be/Jz0o2O1d5Ac[/embed]

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató