Vadhajtások

Börtönt kapott az angol rangadón a játékost leütő szurkoló

Tizennégy hetes börtönbüntetést kapott az a Birmingham City-szurkoló, aki vasárnap csapata Aston Villa elleni városi rangadóján a pályára rohanva, a mérkőzés közben ütötte meg a vendégek labdarúgóját, Jack Grealish-t.

A 27 éves Paul Mitchellt a birminghami bíróságon testi sértés és jogtalan tartózkodás vádjában találták bűnösnek. A bíró indoklása szerint a büntetésnek elrettentő példaként kell szolgálnia, a közvélemény és a szurkolók számára is.

MITCHELLT EMELLETT TÍZ ÉVRE KITILTOTTÁK MINDEN BRIT LABDARÚGÓ STADIONBÓL, VALAMINT 100 FONT MEGFIZETÉSÉRE KÖTELEZTÉK. NEM SOKKAL KÉSŐBB A BIRMINGHAM CITY HIVATALOS KÖZLEMÉNYBEN JELEZTE, ÖRÖKRE KITILTOTTA STADIONJÁBÓL AZ ELKÖVETŐT.

 

Az eset a másodosztályú bajnoki mérkőzés 10. percében történt: a hazai drukker a pályára rohant és hátulról érkezve ütött ököllel a középpályás arcába, mielőtt a biztonságiak leterítették és levitték a gyepről.

Grealish a földre került, de néhány másodperccel később felállt, folytatni tudta az összecsapást, amelyet végül épp az ő góljával nyert meg 1-0-ra az Aston Villa.

Forrás: MTI