2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Délvidéken újabb ingatlanokat kapnak a menekültek, de mi lesz az őshonos magyarokkal?

A 2020-as év végéig Szerbiának további 55 millió dinár áll majd rendelkezésére a menekülteknek szánt ingatlanok felépítésére. Az illetékes minisztérium szerint egyes délvidéki községek „indokolatlanul” késnek ezekkel a munkálatokkal.

Amint azt a Vajdasági Rádió és Televízió közölte, két hónapon belül

azonnal beköltözhető, 30 lakásos tömböt biztosítanak a cigány menekültek számára a szerémségi Golubinci községben.

Az év végéig ugyanakkor egy 169 lakóingatlanból álló projektet kívánnak szó szerint tető alá hozni. Állítások szerint mindez külföldi szervezetek támogatásával valósul meg.

Az is kiderült, hogy az említett község helyi önkormányzata vállalta a víz- és gázvezeték  kiépítését az említett helyszínen.

A két tervezet mellett létezik egy harmadik is, erről Dragana Stojković Barjakterević menekültügyi biztos nyilatkozott, aki az ún. „Ötödik hullám” elnevezésű regionális projektről is beszélt a VRTV-nek. Ennek keretében építőanyagot biztosítanak az „arra rászorultaknak”.

Ópazova egyébként is ismert arról, hogy igyekszik kedvében járni a cigány lakosságnak,

tavaly is számos kedvezményben részesültek: így például lehetővé tették az iskoláskor előtti intézmények ingyenes használatát a kiskorú romáknak.

Továbbra is marad tehát a kérdés: mi lesz Délvidék szociálisan érintett „őshonos” lakosaival, közöttük is a magyarsággal?

VRTV nyomán Délhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató