2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Körmös Bauer fia nem akar többet az árpádsávos zászló égisze alatt tüntetni

Bauer Miklós jogász, az ÁVO, majd az ÁVH kihallgatótisztje, alezredese, Bauer Tamás volt SZDSZ-es képviselő apja, aki úgy vallatta a rendszerellenes foglyokat, hogy a letépkedte a körmeiket, ezért lett ő a körmös Bauer.

Fia most kikelt magából, zavarja őt az ősi lobogónk.

A Demokratikus Koalíción belül konfliktus alakult ki a Jobbikkal való együttműködés miatt. Bauer Tamás volt alelnök nyíltan kritizálta a DK vezetését. Az LMP a botrányok ellenére kitart a Jobbik mellett.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint nincs alapja a Gyöngyösi Mártont ért vádaknak. Lukács László György azt mondta, hogy a videók nem fedik a valóságot és azokra hivatkozni hazugság, így a Jobbik frakcióvezetőjének nincs oka lemondani. „Mielőtt mindenféle forráskritika és mindenféle racionalitás nélkül bárkit is bármivel vádolnának először is az igazságot keressék meg” – mondta a párt frakcióvezető-helyettese.

Az LMP főpolgármester-jelöltje nem először szerepel a Jobbik jelenlegi és korábbi politikusaival közös pódiumbeszélgetésen. Puzsér Róbertet arról kérdeztük hallott-e arról a videóról, amelyen Gyöngyösi Márton a holokauszttal viccelődött. „Videó, ahol a holokausztról, viccelődik?” – intézte el egyszerűen a válaszadást Puzsér.

Bár Gyöngyösi szerepelt a kaposvári fórum programjában, végül nem ment el a rendezvényre.

A DK-n belül konfliktust szül Gyurcsány Jobbikhoz való közeledése. A párt korábbi alelnöke kemény hangú írásban ment neki a DK vezetőségének, amelyben kritizálja az antiszemita kijelentésektől hangos szélsőjobboldali párttal való együttműködés minden formáját.

Bauer Tamás kifejti, hogy a jövőben nem akar olyan tüntetésen részt venni ahol Árpád-sávos zászlóval vonulnak fel, mert elege lett ebből. A a DK-s politikus hozzátette: nem tudja elfogadni a baloldali ellenzék és a Jobbik politikai együttműködését.

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató