2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Én magyarul érzek!" - beszakítja a netet a gyergyói klip

Másfél évvel ezelőtt több mint háromezer résztvevő segítségével készült el Gyergyószentmiklós “imázsklipje”, amely teljes mértékben elüt a megszokottól, nem véletlen, hogy a Facebookon 289 ezren nézték már meg.

Mert olyan tisztaságot közvetít és olyan értékeket, amelyek habár fontosak számunkra, mégis hajlandóak vagyunk elfelejtetni. Egy igazi kincs, tele értékkel! Ez a különleges ebben a videóban, hogy igazi és őszinte: nem semlegesíteni akarja az értékeket, hanem bemutatni! Vajon el lehet-e képzelni például egy mai modern imázsfilmről, hogy szerepel benne templom és pap?

Vagy hogy nem törekednek arra, hogy mindenféle technikával tökéletesre csiszolják benne az énekhangokat: ebben a klipben megtalálták az értéket az őszinte, és néha kicsit hamis hangokban is! Mindehhez pedig szorosan hozzákapcsolódik Gyulai István gyönyörű szövege, amelyet még évekkel korábban írt – ráadásul paksiként. Fantasztikus dal, olyan szereplőkkel, akik büszkék a történelmükre, büszkék a magyarságukra, büszkék a hitükre! Mi pedig büszkék vagyunk Rájuk!

https://www.facebook.com/533320340351600/videos/249724862391125/

Itt vagyunk ismét, most már sokadjáraLeültünk kicsit együtt, de még nem dőlhetünk hátraHiszen van még dolgunk a világban, bőven van mit tennünkHogy megmaradjon köztünk, ’miben mindig muszáj hinnünk

Gyönyörűen beszéltek, öröm hallani a hang’tokÉs remélem, hogy reméltek még jobbat, miben vagytokMert nincsen határ ottan, ahol egy nyelvet beszélnekÉs testvérnek hívják az embert, adjunk hálát az égnek

Mert én

Megtanulom, megőrzömTanítom, továbbadomA szüleim nyelvét a gyerekeim hangjánElkopni nem hagyom

Megtanulom, megőrzömTanítom, továbbadomA szüleim nyelvét a gyerekeim hangjánElvenni nem hagyom

Én magyarul érzekMagyarul félekMagyarul kérlekMagyarul érted

Magyarul sírokMagyarul mondomMagyarul írokMagyarul mosolygom

Magyarul küzdökMagyarul tűrökMagyarul dobbanokÉs magyarul álmodomÉn magyarul álmodom

Megtanulom, megőrzömTanítom, továbbadomA szüleim nyelvét a gyerekeim hangjánElkopni nem hagyom

Megtanulom, megőrzömTanítom, továbbadomA szüleim nyelvét a gyerekeim hangjánElvenni nem hagyom

Forrás: 777blog.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató