2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Van még lejjebb: az MSZP kitüntette Alföldit

A színész, rendező március 15-én, többed magával vette át a Szabad Sajtó Díját.

Nemzeti ünnepnapunkon, március 15-én sikerült a Magyar Szocialista Párthoz (MSZP) ezer szállal kapcsólódó Szabad Sajtó Alapítványnak kitüntetnie

azt az Alföldi Róbertet, aki nem is olyan rég még, színházi főigazgatóként meg akarta ünnepelni a román nemzeti ünnepet (1918. december 1.), vagyis Erdély elcsatolását a Nemzeti Színházban!

Alföldi Róbert 9 évvel ezelőtt egy állófogadást akart a Budapesti Román Kulturális Intézettel együtt, s csak az óriási közfelháborodás miatt mondta le Nagy-Románia megalakulásának 92. évfordulójára tervezett ünnepi eseményt. A nyilvánvaló provokációra Alföldinek az volt a válasza: az állófogadással pusztán a két ország közeledését szerette volna elérni, s nem állt szándékában megsérteni senkinek az érzéseit.

A díjat Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át. Alföldi mellett kapott kitüntetést Gál J. Zoltán újságíró, korábbi kormányszóvivő, a Vasárnapi Hírek volt főszerkesztője, Rózsa Péter András újságíró, egyetemi tanár. Vagyis kaptak egy vállveregetést a szoclib kormányzatok rendszerkitartottjai, az "örök túlélők".

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató