2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Hemzseg a Soros-ügynököktől az Európai Néppárt

A napnál is világosabb, hogy ki mozgatja a szálakat a Fidesz kizárásának ügyében.

Az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárásáról tartandó jövő heti szavazás újfent aktualitást ad neki, miszerint Soros György több mint kétszáz képviselőt képes mozgatni az Európai Parlamentben. A bevándorláspárti milliárdos ráadásul az EPP-ben is komoly befolyásra tett szert, alapítványának belső adatbázisában

36 néppárti képviselő, vagyis nagyjából a frakció hatoda szerepel a  „megbízható szövetségesek” címke alatt.

Frank Engel luxemburgi politikust például így jellemzik: "a megfelelő pillanatokban a saját pártcsaládjával is kész szembefordulni.”

Engel ezt napról napra bizonyítja is, tudniillik ő az egyik legharciasabb bírálója a Fidesznek.

Engel mellett érdemes még kiemelni Anna Maria Corazza Bildt svéd képviselőt is, aki korábban már a Politico hasábjain követelte, hogy a Fideszt távolítsák el az Európai Néppártból, olyan kijelentésekre hivatkozva, amelyeket valójában ő adott a magyar miniszterelnök szájába. Soros megbízható néppárti szövetségese még a román Monica Macovei és a máltai Roberta Metsolan is, míg a többiekről az Origón lehet többet megtudni.

A Soros-ügynökök beszivárgásának ismeretében végképp érthetővé válik, hogy miért merülhetett fel az Európai Néppártban a Fidesz kizárása.

Nem is olyan régen egyébként az EPP csúcsjelöltje, Manfred Weber is egyértelművé tette, hogy valójában ki mozgatja a szálakat. A német politikus Orbán Viktornak adott adott hárompontos "ultimátuma" tartalmazza Soros egyetemének Budapesten maradását (mindezt egyébként úgy, hogy a CEU a mai napig működik a magyar fővárosban, csak a magyar törvényeknek megfelelően nem adhat ki amerikai diplomát, mert nem rendelkezik rendes kampusszal az Egyesült Államokban), valamint a Spitzenkandidat budapesti látogatása során először a Soros-egyetemen vizitált, és csak azt követően tárgyalt Orbán Viktorral.

A politikus még aznap, miután hazaért Németországba, kettős beszédet alkalmazott, és otthon jóval bátrabban fogalmazott, mint Magyarországon: arról beszélt a ZDF esti műsorában, hogy a Néppártban elfogyott a türelem a Fidesszel szemben.

Mint ismert, a magyar kormány nemrég elindított egy tájékoztató plakátkampányt, melyen Soros és Juncker szerepelt, valamint egy mondat: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”. Ez pedig értelemszerűen nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében, így a Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak fel.  A Soros és Juncker bosszújaként ismert néppárti ultimátumban azt követelik, hogy  a magyar kormány biztosítsa a Soros-egyetem Budapesten maradását; szedje le a tájékoztató plakátokat, amelyen Soros György szerepel Jean-Claude Junckerrel; Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot.

A miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből. A kormányfő elnézést kért a támadó nyelvezetért, de közölte, fenntartja politikai álláspontját. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt, hogy a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

Az Európai Néppártban szerdán tartanak szavazást a Fidesz kizárásáról.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató