2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ma áll bíróság elé a szíriai, iszlámhitű bevándorló, aki Chemnitzben gyilkolt

2018. augusztus 26-án "migránsok" brutálisan meggyilkolták a 35 éves Daniel H.-t. A hatóságok szerint a két gyanúsított leszúrta a német férfit Chemnitz belvárosában, az áldozatot kórházba szállították, ahol belehalt sebesüléseibe.

A gyanúsítottak: Farhad A. 22 éves iraki migráns és Alaa S., szintén 22 éves szíriai bevándorló. Utóbbi fog bíróság elé állni hétfőn, ugyanis Farhad A. a gyilkosság után felszívódott, a hatóságok a mai napig keresik őt. A gyilkosságot követő reakciók rámutattak arra, milyen mélyen elfojtott érzések kavarognak a németekben az ország elhibázott bevándorláspolitikája miatt: gyakorlatilag rögtön az esetet követően tüntetéseket tartottak Chemnitzben. Volt, hogy 4500-an tiltakoztak a szövetségi kormány bevándorláspolitikája ellen, a tüntetők többször is összecsaptak a rendőrökkel, a gyilkosságot követő hónapokban többen is megsérültek. A bevándorlásellenesek csoportja általánosságban a Pro Chemnitz (Chemnitzért) nevű szervezet tagjaiból, az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tagjaiból és az Alternatíva Németországnak (AfD) szimpatizánsaiból verbuválódtak.

Azt talán mondani sem kell, hogy a tüntetéseket következetesen megpróbálták "szélsőjobboldali" jelzővel illetni, amiről kiderült persze, hogy egyáltalán nem igaz. Még egy videó is terjedni kezdett az interneten, amelyen az látható, hogy szélsőségesek Chemnitz belvárosában külföldiekre vadásztak. Angela Merkel kancellár kapva kapott az alkalmon, és kijelentette, hogy progromok és lázadások zajlanak Chemnitzben. A kancellár felháborodása azonban érdekes színezetet kapott, amikor saját kémfőnöke, Hans-George Maassen kérdőjelezte meg a netes videó hitelességét. Nincs olyan információnk, amely szerint az interneten keringő, az incidensről készült videó hiteles" – hangoztatta Maassen. A hírszerzés akkori vezetője ennél is meglepőbb kijelentést tett, amikor azt mondta, hogy az eset egy tudatos dezinformáció, és valószínűleg az a cél, hogy elterelje a figyelmet a chemnitzi gyilkosságról." A durva csavar a sztoriban az az, hogy Merkel ellenzéke nemhogy betámadta volna a kancellárt, amiért tudatosan hazugságot terjesztett, hanem még Maassent ítélték el nyilatkozatáért. A helyzet azért is abszurd, mert Angela Merkelnek korlátlan hozzáférése van azokhoz az adatokhoz, amelyek beérkeznek Maassen hivatalába, tehát a kancellárnak pontosan tudnia kellett, hogy a videó hamis. Maassen nyilatkozata annyira érzékeny volt politikailag (értsd: kiderült, hogy Merkel és a bevándorláspárti média is hazudott), hogy végül ki is rúgták őt. Nem sokkal ezután a kancellár úgy döntött, más taktikához nyúl, és ellátogatott Chemnitzbe, azonban ez a visszájára sült el: mintegy 2500 ember vonult utcára a városban, hogy tiltakozzanak a kancellár politikája ellen, olyan kifejezéseket skandálva, mint a "Merkelnek mennie kell" és a "nemzet elárulója". Chemnitz esete tehát kristálytisztán bemutatta, hogy miképp is működik a bevándorláspártiak stratégiája: szőnyeg alá söprik a tömeges bevándorlás által gerjesztett problémákat, indulatokat, aki pedig nemtetszésének ad hangot, az náci és kész.Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató