2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Óriási botrány volt az athéni futball derbin

Szurkolói rendbontás miatt a 70. percben félbeszakadt a vasárnapi Panathinaikosz-Olympiakosz görög labdarúgó bajnoki rangadó.

A mérkőzést vezető német Marco Fritz először az után állította meg a játékot, hogy a negyedik percben a hazai drukkerek a pályára özönlöttek, és az Olympiakosz kispadján helyet foglaló cserejátékosokra támadtak.

A találkozó nyolc perc elteltével folytatódott, de később a stadionon kívül is elszabadultak az indulatok: miután a vendégek spanyol csatára, Miguel Ángel Guerrero vezetést szerzett az 53. percben, a Panathinaikosz-szurkolók a rendőrökre támadtak, akik csak könnygáz bevetésével tudtak rendet teremteni.

A nyálkahártyát irritáló szer nem sokkal később a stadionba is bejutott, így a bíró a 70. percben véget vetett az összecsapásnak, melynek három pontját az Olympiakosz együttese kapta.

A hazai klub komoly pénzbüntetésre és pontlevonásra számíthat.

A görög bajnokságban 25 forduló után a 60 pontos Olympiakosz hétpontos hátránnyal második a PAOK Szaloniki mögött, a Panathinaikosz – melytől korábban már levontak hat pontot – a mérkőzés után 32 ponttal a hetedik.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató