Vadhajtások

Menekültekre támadtak a görögök egy Athén melletti faluban

Egy görög falu lakói megelégelték a migránsok betelepítését.

Az Athéntől mintegy 40 kilométerre lévő Vilia egyik szállodájában nagyjából 90 embert – zömében szíriaiakat és irakiakat – szállásoltak el a hatóságok. Érkezésük után néhány órával a település lakói közül többen tiltakozni kezdtek a hotel előtt, jelen volt az egyik közeli település polgármestere is.

“Néhányan kint gyülekeztek, majd megtámadták az épületet. Köveket és benzines palackokat dobáltak, ajtókat, ablakokat törtek be, aztán benyomultak és rátámadtak a menekültekre. Egy idősebb férfit és két gyermekét megverték”

– sorolta, hogy mi történt egy jemeni fiatalember – írja az Euronews.

Az incidensről menekültek videókat is készítettek a telefonjaikkal.

“Félünk, nem igazán tudjuk, mit gondoljunk. A legtöbben nem merjük elhagyni a szállodát, a nők még vásárolni sem mennek ki, de nem élhetünk így, nem vagyunk börtönben”

– vélte egy szíriai menekült.

Alekszisz Galatisz Viliában él, egy kávéházat vezet. Ő is ott volt a tiltakozók között.

“Békésen kezdődött a tiltakozás. Nem vagyunk terroristák. Csak meg akartuk tudni, kik ők, honnan jöttek. Összesen körülbelül hetvenen lehettünk, tízen azonban hirtelen elvesztették a fejüket és rátámadtak a menekültekre. Teljesen kicsúszott az irányítás a kezünk közül”

– mondta el a görög férfi az általa tapasztaltakat.

Nem ez az első eset, hogy a helyeik nemtetszésüket fejezik ki a menekülthelyzet miatt, most viszont erőszakos támadásról van szó. Az euronews tudósítója megpróbálta elérni a polgármestert, aki ott volt a tüntetésen, de nem válaszolt a megkeresésre.

Forrás: Euronews