2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ku@va gyenge: szlovák-magyar 2:0

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.
A szlovák válogatott valamivel aktívabban kezdte a Magyarország elleni Eb-selejtezőt, két lövéssel is veszélyeztettek a szlovákok a félidő első felében. A folytatásban kiegyenlítettebb volt a játék, a szlovákok közelebb álltak a gólhoz, de az első 40 percben igazán nagy helyzet nem volt, főleg a mezőnyben zajlott a játék. A 42. percben Hamsík beadása után négy védő között jutott el a labda Dudához, aki a kapuba belsőzött, megszerezte a vezetést Szlovákia. A szünetig más már nem történt.
Kiemelendő, hogy a lelátón szinte végig a magyarok voltak a hangosabbak, néhány momentumot leszámítva a szlovákokat alig lehetett hallani.
A második játékrész rettenetesen kezdődött, a szlovák válogatott beszorított minket. Nagyjából tíz perc után sikerült kijönni a szorításból, jót tett Szoboszlai és Dzsudzsák beállása is.
Az utolsó 20-25 percben már veszélyes volt a magyar válogatott is, Orbán visszafejelt labdája után Szalai lőtt, ez volt a legnagyobb helyzetünk. A 82. percben lesről újabb gólt szerzett Szlovákia, ezt nem adta meg a játékvezető, ám két és fél perccel később Rusnák szabályosan is betalált, ezzel 2–0-ra módosult az állás. Az utolsó percekben ugyan még próbáltunk előre menni, de reális esélye a szépítésnek sem volt. A 70. és a 80. perc között volt esélye a magyar válogatottnak egyenlíteni, de azt a rövid időszakot leszámítva jobb volt Szlovákia, megérdemelten nyert a szlovák válogatott. A csoport másik meccsén hátrányból fordítva Horvátország 2–1-re megverte Azerbajdzsánt.
Folytatás vasárnap, 18 órától fogadjuk a világbajnoki ezüstérmes horvátokat.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató