2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Matteo Salvini is a magyarokkal van: "népe jogait, jólétét, munkáját és biztonságát védi".

Abszurdnak nevezte "Orbán Viktor felfüggesztését" az Európai Néppártból (EPP) szerda este Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője. Salvini azt mondta, abszurdnak találja az eljárást, mert a magyar miniszterelnök "népe jogait, jólétét, munkáját és biztonságát védi".

Az olasz miniszterelnök-helyettes, egyben belügyminiszter bejelentette, hogy megerősítette Orbán Viktornak az iránta és a magyar nép iránt érzett elismerését és barátságát.

Olasz sajtóbeszámolók szerint brüsszeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor mély tiszteletét fejezte ki Salvini iránt, akit a római kormány kulcsemberének nevezett. A magyar kormányfő kijelentette, Magyarország példát mutatott arról, hogy a migrációt meg lehet állítani szárazföldön. Matteo Salvini és az új olasz kormány pedig azt bizonyította, hogy a migrációt a tengeren is meg lehet állítani - idézte Orbán Viktor szavait az olasz sajtó - írja a Hunhír.

MATTEO SALVINI OLASZ MINISZTERELNÖK HELYETTES ÉS BELÜGYMINISZTER CSODÁLATOS SZAVAI AZ OLASZ SZENÁTUSBAN:

"Itáliáért és a gyermekeimért soha nem fogok félni és meghátrálni! Az ő munkájuk jövőjük érdekében mindenre kész vagyok.Felajánlom az életemet ennek a csodálatos országnak!"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató